Menu

5 oktober 2012

iOS 6iOS 6: Een foto maken tijdens het filmen

Wanneer je één van de gelukkige bent die vorige week een iPhone 5 heeft kunnen bemachtigen in de Apple Store of via je telecomprovider dan heb je geluk. Op dit moment heerst de schaarste nog steeds en is de levertijd drie tot vier weken. Wanneer je toch in het bezit bent van een iPhone 5 dan is de volgende tip erg handig.

Apple beloofde al op het persevenement dat het mogelijk zou zijn om foto’s te maken tijdens het filmen in iOS 6. Helaas is dit een functie die alleen mogelijk is wanneer je in het bezit bent van een iPhone 5. Wanneer je aan het filmen bent kun je met een druk op de knop snel een foto maken. Uiteraard is de kwaliteit iets minder omdat de focus moeilijk vast te leggen is, wel handig wanneer je aan het filmen bent en opeens een foto wilt maken van een bepaalde gebeurtenis. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de Camera applicatie
• Schakel de filmmodus in
• Tap op de knop om het filmen te starten

Tijdens het filmen verschijnt er in de rechterbovenhoek een camera symbool. Wanneer je hierop tapt zal er een foto worden genomen en opgeslagen worden in je filmrol. Handig is het niet, maar het kan wel praktisch zijn in sommige situaties.

Meer tips voor de iPhone 5 kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Louis 5 oktober 2012 om 9:34

    Ik had ook begrepen dat hij gewoon een frame uit de video wegschrijft (dus 1920×1080) en niet op de volle 8Mp. Dat is natuurlijk ook een behoorlijk kwaliteitsverschil.

  • frits 6 oktober 2012 om 16:39

    Ik heb een goede tip voor als je geen iPhone 5 hebt:1maak een filmpje met je apparaat2 ga naar het filmpje in je fotorol3 zorg ervoor dat je het goede moment voor je foto zoekt en zet hem op pouze4 druk de power en de home button een keer tegelijk in en je hebt een foto

Een reactie toevoegen: