10 januari 2017

WATCHwatchOS 3: Muziek complicatie toont huidige nummer

Muziek logo Apple Watch

Met behulp van de Apple Watch kun je ook muziek luisteren. Deze kun je afspelen op je iPhone, via AirPlay of op je Apple Watch zelf. Het is namelijk mogelijk muziek lokaal te bewaren op je Apple Watch (meer info).

Wanneer je muziek wilt afspelen op de Watch zelf moet deze verbonden zijn met een draadloze koptelefoon of oortjes. Uiteraard kun je de muziek die aanwezig op je Watch ook via AirPlay afspelen op daarvoor bestemde apparaten.Vanaf watchOS 3 toont de muziek complicatie het huidige nummer of de vooruitgang van een nummer.

Muziek complicatie nummer of vooruitgang tonen

De complicatie voor muziek is beschikbaar in twee uitvoeringen. Zo heb je deze in de varianten klein en groot. Complicaties kunnen info tonen of als snelkoppeling dienen, maar er is ook en verschil tussen een kleine of grote complicatie. De grote wordt getoond op wijzerplaten zoals 'Handig', 'Modulair' en 'Mickey Mouse'. Deze heeft meer ruimte en kan extra informatie tonen. Kleine varianten vind je vaak terug in de hoeken.

muziek complicatie watchOS 3

Plaats je de complicatie Muziek in de hoeken (klein) dan laat deze een muzieknoot met cirkel zien. De cirkel geeft aan hoe ver het huidige nummer is afgespeeld. Tik op de complicatie om direct het huidige nummer te openen. Plaats je de complicatie Muziek onderaan een wijzerplaat (groot) dan wordt de titel van het nummer weergegeven incl. animatie. Leuk om te weten: Draai aan de digitale kroon om tijdreizen te activeren, dan worden ook eerder afgespeelde nummers getoond.

Complicaties kun je heel eenvoudig via de Apple Watch zelf toevoegen (meer info), maar ook via de iPhone. Vanaf watchOS 3 en iOS 10 kun je de wijzerplaten aanpassen vanaf de iPhone. Hoe je dat doet lees je hier terug.

Lees ook: Scribble (schrijven met je vinger) activeren op Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!