25 februari 2017

uitgelicht watchOS 3 wijzerplaten

WATCHwatchOS 3: Wijzerplaten beheren en samenstellen vanaf de iPhone

Vanaf watchOS 3 krijgt je Apple Watch er niet alleen nieuwe wijzerplaten bij, ook kun je deze beheren en samenstellen op je iPhone. Ook het wisselen tussen de verschillende klok-weergaves is eenvoudiger dan ooit. Wil je van wijzerplaat wisselen op de Apple Watch dan volstaat het om naar links of rechts te vegen vanaf de huidige wijzerplaat.

WatchOS 3 bevat een aantal nieuwe wijzerplaten genaamd: Minnie Mouse, Cijfers en Activiteit. Met behulp van Cijfers is het mogelijk om het uur groot weer te geven, bovendien verplaatst het getal zich verwant aan het tijdsstip.

Wijzerplaten instellen en beheren via de iPhone

Wijzerplaten zijn ontzettend leuk, maar het instellen van deze is op het kleine Apple Watch scherm soms erg lastig. Gelukkig kun je vanaf nu de wijzerplaten beheren, instellen en aanpassen via de Apple Watch app op je iPhone. Dit kun je doen via het vernieuwde tabblad 'Wijzerplaten', hier vind je standaard klok-weergaves terug voor alle wijzerplaten. Tik op deze om ze aan te passen zoals details, kleur en stijl. Met behulp van de 'Voeg toe' knop kun je ze doorsturen naar je Apple Watch en gebruiken.

wijzerplaten voor  watchOS 3 instellen op iphone

Via de Apple Watch app ▸ Mijn Watch ▸ Mijn wijzerplaten kun je alle platen bekijken die je hebt ingesteld op je Apple Watch. Tik op een wijzerplaat om deze aan te passen. Onderaan de wijzig mogelijkheden kun je de wijzerplaat instellen als huidige of verwijderen. Keer terug om al je wijzerplaten te bekijken in het tabblad 'Mijn Watch' tik boven de ingestelde platen op 'Wijzig' om de volgorde aan te passen en/of te verwijderen.

Minnie Mouse als nieuwe wijzerplaat

Minnie Mouse kun je naast Mickey Mouse kiezen via de gelijknamige wijzerplaat. Daarnaast kun je ook de kleur van de kleding aanpassen, zodat je deze overeen kunt laten komen met je bandje of gemoedstoestand. Verder kunnen Mickey en Minnie praten en je de tijd vertellen.

Stel de Mouse wijzerplaat in en tik op het scherm van je Apple Watch om de tijd te laten uitspreken. Uiteraard moet het geluid van je Watch aan staan. Wil je liever niet dat Mickey of Minnie praat dan kun je dit uitschakelen via Apple Watch ▸ Instellingen ▸ Horen en voelen ▸ Schakel de optie 'Tik om de tijd uit te spreken' uit. Daarnaast kun je dit ook wijzigen via de Apple Watch app op je iPhone ▸ Mijn watch ▸ Horen en voelen ▸ Tik om de tijd uit te spreken.

Mickey en minnie mouse watchOS 3

Lees ook: Scribble activeren op Apple Watch

Activiteit wijzerplaten in twee versies

Een wijzerplaat waar veel gebruikers blij mee zijn is de Activiteit wijzerplaat. Deze toont namelijk direct jouw resultaten op de wijzerplaat. De weergave is beschikbaar in twee varianten genaamd digitaal en analoog. Bijkomend voordeel, de digitale variant is de eerste wijzerplaat in watchOS die ook de seconden kan laten zien. Net zoals de overige wijzerplaten kun je deze aanpassen naar eigen wens zoals kleur, details, stijl en meer. Wanneer je in het midden van de wijzerplaat tikt wordt onmiddellijk de activiteit applicatie geopend.

activiteit wijzerplaten watchOS 3 Apple Watch

Lees ook: Snel toegang tot apps via het Dock in watchOS 3


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!