10 februari 2017

WATCHApple Watch: Handoff gebruiken

Apple Watch icon voor apple watch

Omdat het scherm van de Apple Watch net iets te klein is en niet altijd handig is bij het gebruik van bepaalde applicaties is het mogelijk om handoff te gebruiken tussen je Apple Watch en iPhone.

Dan kun je 'verder gaan' met een bepaalde taak zonder opnieuw te moeten beginnen, bijvoorbeeld: Wanneer je wilt antwoorden op een binnenkomend bericht dan kun je snel verder gaan op je iPhone.

Handoff activeren op een Apple Watch

De functie gaat vrijwel automatisch wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet hetzelfde iCloud account actief zijn op beide apparaten en moet handoff ingeschakeld zijn. Voor de iPhone kun je dit doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Handoff (en voorgestelde apps), schakel hier 'Handoff' in.

Voor de Apple Watch kun je dit doen via de gelijknamige applicatie op je iPhone, tik hier op 'Mijn Watch' en navigeer naar 'Algemeen', activeer hier de optie 'Schakel Handoff in'.

handoff tussen iPhone en Apple Watch

Wanneer je bijvoorbeeld een e-mail aan het lezen bent op de Apple Watch kun je de iPhone erbij nemen, op het toegangsscherm zal links onderaan een klein mail-icoon tevoorschijn komen. Plaats je vinger hierop en veeg omhoog, vul je toegangscode in en onmiddellijk kun je verder gaan op je iPhone.

Niet alleen kun je verder gaan op je iPhone, ook andere apparaten met het zelfde iCloud account en wanneer bluetooth actief is kun je de sessie overnemen. Op de iPad en iPod Touch moet uiteraard Handoff ook geactiveerd zijn, hetzelfde geld voor een Mac met OS X Yosemite of hoger. Meer info over Handoff op een Mac lees je hier terug.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!