15 juli 2015

WATCHApple Watch: De klok aanpassen

Apple Watch icon voor klok

Het hart en de voornaamste functionaliteit van de Apple Watch is de klok (watch face), het is en blijft natuurlijk een horloge. Je hebt verschillende wijzerplaten waaruit je kunt kiezen, zo kun je een klassiek wijzerplaat instellen of eentje met een moderne uitstraling.

Om de wijzerplaat aan te passen activeer je de klok en druk je met extra druk (force touch) op het scherm van de Apple Watch. Onmiddellijk kun je met een veegbeweging over het scherm een andere wijzerplaat kiezen.

Apple heeft er enkele standaard wijzerplaten ter beschikking gesteld, deze kun je allemaal handmatig aanpassen via de knop 'Pas aan'. Daarnaast kun je ook een geheel nieuwe wijzerplaat instellen door op ’Nieuw' te tikken.

De wijzerplaten die je kunt aanpassen kun je vaak in 2 tot 3 gradaties wijzigen, als eerst kun je de wijzerplaat zelf aanpassen, zo kun je meer of minder detail laten zien. We nemen de wijzerplaat 'Handig' als voorbeeld, maar je kunt onderstaande procedure toepassen op de meeste wijzerplaten.

de klok aanpassen op Apple Watch

Om de details aan te passen dien je aan de digitale kroon te draaien, zo krijg je minder cijfers of strepen. Veeg van rechts naar links over het scherm om de kleur aan te passen, je kunt de kleuren wijzigen door met de digitale kroon te scrollen. Veeg je nogmaals van links naar rechts om de complicaties aan te passen.

Complicaties zijn kleine verwijzingen naar een bepaald soort informatie, zo kun je een wekker, het weer, zonsopkomst, afspraken, activiteit, aandelenkoers, batterijniveau, etc. plaatsen op je wijzerplaat. Je ziet dan de informatie die relevant is voor jou. De middelste Apple Watch hieronder geven de complicaties weer.

Wijzerplaten aanpassen Apple Watch

Je kunt de complicaties aanpassen door op een complicatie verwijzing te tikken en te scrollen met je digitale kroon, je krijgt alle mogelijkheden te zien en kan ze aanpassen naar je eigen wensen. Wanneer je klaar bent met het aanpassen van de wijzerplaat dien je éénmaal te drukken op de digitale kroon en daarna te tikken op de wijzerplaat, je Apple Watch bedekken met je hand kan ook.

Wijzerplaten verwijderen

Het kan zijn dat je slechts enkele wijzerplaten leuk vindt, dan kun je de overige verwijderen. Open de klok en en druk je met extra druk (force touch) op het scherm van de Apple Watch. Veeg van onder naar boven te vegen over de wijzerplaat die je wilt wissen en tik op de optie 'Verwijder'.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!