9 oktober 2017

High SierraHigh Sierra: E-mailberichten automatisch openen in Split View uitschakelen

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Vanaf macOS High Sierra is de Mail applicatie iets slimmer en sneller geworden. Zo zou de app 35% sneller werken dan in macOS Sierra en krijg je nu beste resultaten te zien wanneer je zoekt.

Een andere verandering is de Split View-weergave wanneer je de schermvullende weergave actief hebt. Als dit het geval is zal een nieuw bericht of een antwoord worden geopend in een nieuw 'venster' rechts op het scherm. Dit wordt mogelijk gemaakt door Split View dat het scherm automatisch opdeelt in twee met links de Mail app en rechts het (nieuwe) bericht.

Het automatisch activeren van Split View in Mail uitschakelen

Voor wie hier niet op zit te wachten is er gelukkig goed nieuws, de automatische Split View-weergave kun je gewoon uitschakelen via onderstaande stappen.
• Open Mail en navigeer naar de menubalk
• Klik op Mail ▸ Voorkeuren
• Navigeer naar het tabblad 'Algemeen'

Split View uitschakelen voor Mail in schermvullende weergave

Vink vervolgens de optie 'Open berichten in Split View wanneer schermvullende weergave actief is' uit. Vanaf dat moment zal de Mail applicatie een nieuw of beantwoord bericht als zwevend weergeven (overlay) zoals in voorgaande macOS-versies. Let wel, dit is alleen van toepassing voor schermvullende weergave (groene bolletje in het venster), wanneer deze weergave niet actief is worden nieuwe of beantwoorde berichten altijd weergegeven in een nieuw venster.

Lees ook: Eenvoudig iCloud bestanden delen en samenwerkenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!