18 augustus 2015

WATCHEen reservekopie (back-up) maken van je Apple Watch

Apple Watch icon voor apple watch

De Apple Watch is een verlengstuk van je iPhone, dat is ook gelijk de reden waarom je er geen ‘losse’ reservekopie van kunt maken, vele Apple Watch gebruikers zoeken naar een oplossing voor dit ‘probleem’ maar die is er voorlopig niet.

Omdat de Apple Watch altijd gekoppeld is aan een iPhone wordt de reservekopie automatisch opgeslagen op de iPhone, via iCloud en iTunes worden de gegevens bewaart in de reservekopie van je iPhone. Bij iedere wijziging op je Apple Watch zal dit automatisch worden opgeslagen op je iPhone en daarna in de reservekopie van je iPhone in iCloud of iTunes.

reservekopie maken van Apple Watch

In de reservekopie van de Apple Watch van je iPhone zitten allerlei gegevens zoals systeeminstellingen, taal, tijdzone, instellingen voor apps, behaalde doelen, achievements, etc. In de reservekopie worden geen kalibratiegegevens van Work-out en Activiteit app bewaard, muziek afspeellijsten, creditcards en de toegangscode.

Dit brengt gelijk de vraag, hoe kan je dan ooit je Apple Watch koppelen aan een nieuwe iPhone? Dit kan alleen wanneer je op dat nieuwe exemplaar een iPhone reservekopie installeert, deze neemt dan ook de Apple Watch reservekopie over zodat je de Apple Watch kunt gebruiken op je nieuwe toestel. Wanneer je jouw nieuwe iPhone installeert als ‘nieuw’ dan moet je ook je Apple Watch opnieuw koppelen.

Meer info lees je terug in dit supportdocument van Apple

Lees ook: Apple Watch koppelen en activeren voor gebruik
Gerelateerde tips:
Reacties


    Een reactie toevoegen: