28 februari 2017

WATCHOude Apple Watch reservekopieën verwijderen

Apple Watch iOS app

Ook de Apple Watch beschikt over een back-up systeem net zoals de iPhone. Wanneer je een Watch koppelt aan een iPhone worden er reservekopieën gemaakt. Deze worden verborgen opgeslagen in de Apple Watch app op je iPhone. Wanneer je in iCloud een reservekopie van je iPhone maakt worden de Apple Watch back-ups ook online bewaard.

Telkens wanneer je een Watch loskoppelt van je iPhone wordt er een volledige reservekopie gemaakt. Zo heb je altijd een complete reservekopie van je Apple Watch zodat je deze op een nieuw exemplaar kunt zetten. Wist je dat je de reservekopieën kunt bekijken, beheren en eventueel verwijderen?

Apple Watch reservekopieën beheren

• Open Instellingen op je iPhone
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Beheer opslagruimte
• Open de optie 'Beheer opslag' bij 'Opslag'

apple watch reservekopieën beheren

Zoek nu in de lijst naar de Watch-applicatie. Omdat de kopieën weinig opslagruimte opeisen vind je de applicatie in de meeste gevallen onderaan de lijst terug. Vervolgens wordt een lijst met alle back-ups voor de Watch geopend. Veeg van rechts naar links om de verwijderoptie te activeren. Uiteraard kun je ook de wijzig-knop gebruiken om één of meerdere kopieën te verwijderen. Tik op 'Verwijder alle reservekopieën' om alles in één keer te wissen.

Lees ook: Wijzerplaten beheren en samenstellen vanaf de iPhone

Wessel, bedankt voor de tipReacties


 • Ruud

  2 maart 2017 om 22:59

  Ik zie op mijn iPhone slechts 1 reservekopie, en wel die gemaakt is op de dag dat ik mijn Apple Watch heb aangeschaft en voor het eerst koppelde met mijn iPhone in december 2016.

  Waarom maakt hij tussendoor geen reservekopieen? Zou dat niet moeten gebeuren telkens als ik hem oplaadt?

  Ik heb de Watch nog niet losgekoppeld en opnieuw gekoppeld omdat ik bang ben dat ik al mijn gegevens dan kwijtraak, of is dat niet zo?

 • Wesley Fabry

  2 maart 2017 om 23:32

  @ruud in de reservekopie van je iPhone worden altijd de instellingen en voorkeuren van de apple watch app meegenomen. Dus eigenlijk heb je altijd een ‘soort van’ reservekopie. Een volledige kopie (waar alle apps staan bijvoorbeeld) wordt alleen gemaakt bij loskoppelen. Je kunt gerust de watch loskoppelen: https://www.appletips.nl/apple-watch-koppelen-aan-een-nieuwe-iphone/

 • Ruud

  2 maart 2017 om 23:58

  Hoi Wesley,
  Zijn die 7 verschillende reservekopieen die op bovenstaande schermafbeelding staan volledige kopieen of ‘soort van’ kopieen? En als het ‘soort van’ kopieen zijn, wanneer worden die dan precies gemaakt? Ik heb er dus maar eentje.

  Ik zal dat loskoppelen dan maar eens proberen, hopelijk gaat hij na herkoppelen wel die reservekopieen maken.

 • Wesley Fabry

  3 maart 2017 om 7:01

  @ruud dat klopt, bovenstaande kopieën zijn allemaal gemaakt door het loskoppelen van mij Watch (aanschaf nieuwe watch, nieuwe iPhone, herstel van een iPhone). De ‘soort van kopieën’ is eenvoudig te verklaren. Wanneer je nu een iPhone reservekopie maakt wordt er van iedere app ook een kopie gemaakt. Na herstel kun je bijvoorbeeld je game verder spelen en zijn alle instellingen in de instellingen app gelijk. Dit is ook het geval voor de Apple Watch app. Ik zou je er niet al te druk over maken, reservekopieën zijn tot nu toe altijd goed gegaan hier.

 • Ruud

  3 maart 2017 om 8:41

  Ah, ok nu is alles duidelijk, bedankt voor de uitleg!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!