31 juli 2015

WATCHDe batterij van je Apple Watch controleren

apple watch sport pink

De batterij van de Apple Watch zou volgens Apple gemiddeld 18 uur mee gaan, onze ervaringen zijn veel langer. Onze dag ziet er als volgt uit, rond 07.30 uur gaat de Apple Watch rond de pols en rond 23.30u gaat de Apple Watch weer aan de lader, de batterij heeft dan nog ongeveer 35-40% beschikbaar.

En dan te bedenken dat we veel met de Apple Watch bezig zijn i.v.m. onze tips. Het batterijniveau kun je op verschillende manieren raadplegen via de klok of via een snelle blik.

Batterijstatus via klok

Op sommige wijzerplaten kun je bij de complicaties de batterijstatus opvragen. Complicaties zijn kleine verwijzingen naar een bepaald soort informatie en kun je activeren door met extra druk te drukken op je scherm wanneer de klok actief is. Tik op 'Pas' aan en veeg naar rechts of links tot je de wijzerplaat kunt aanpassen voor complicaties (zie onderstaande foto), kies een gewenste complicatie en draai met de digitale kroon tot je 'batterij' ziet, bevestig door op de digitale kroon te drukken.

batterij Apple Watch

Batterijstatus via snelle blik

Er is een snelle blik die de batterijstatus weergeeft, open de Apple Watch applicatie op je iPhone en navigeer naar Watch ▸ Snelle blik. Tik indien nodig op de plus-knop (groen) voor de optie 'Batterij' om hem toe te voegen, verplaats hem eventueel door de drie horizontale strepen te slepen naar de gewenste positie.

Vervolgens kun je de snelle blik raadplegen door de klok (Apple Watch) te activeren en met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van je scherm, navigeer door naar links of rechts te vegen naar de batterijstatus in de snelle blik.

Lees ook: 12 tips om de batterijduur van je Apple Watch te verlengenReacties


 • Niek Baars

  31 juli 2015 om 14:55

  Precies mijn ervaring: de batterij van de Apple Watch gaat veel langer mee, dan vooraf door Apple aangekondigd. Ook bij mij is er net voor het naar bed gaan 20 tot 40 procent over bij normaal tot redelijk intensief gebruik.
  In het begin had ik de batterijstatus standaard in een wijzerplaat complicatie staan, omdat je “bang” bent, dat je de batterij te snel leegtrekt, maar nu dus niet meer, omdat het helemaal niet nodig is om het in de gaten te houden. En je hebt altijd nog de snelle blijk met 1 veegbeweging.

 • Wimusia

  1 augustus 2015 om 15:41

  Een Apple Watch heeft net als een smarphone GEEN batterij. Het is een ACCU, of hebben jullie ook een batterij in je auto i.p.v. een accu?

 • Mondo

  1 augustus 2015 om 23:27

  Hey Einsteinusia, een accu en een batterij zijn synoniemen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!