19 februari 2017

WATCHwatchOS 3: De batterij spaarstand activeren op een Apple Watch

Apple watch 2 series 2 bruin

De batterij van de Apple Watch gaat opmerkelijk lang mee, zeker de batterij van de Apple Watch series 2. Maar ook de batterij van de eerste generatie is niet slecht. Zo kom je perfect een dag toe, de tweede generatie houdt het zelfs twee dagen vol. Toch kun je de batterijduur verlengen met behulp van de spaarstand.

De energiebesparendemodus is vanaf watchOS 3 anders te raadplegen. In watchOS 2 of eerder kon je de spaarstand activeren door de zijknop ingedrukt te houden. Vanaf nu laat dit de mogelijkheid zien voor SOS-noodmeldingen en het Medisch ID. De Watch volledig uitschakelen kan nog steeds op deze manier.

Spaarstand activeren op een Apple Watch voor langere batterijduur

Vanaf watchOS 3 kun je op verschillende manieren de energiebesparendemodus activeren. Het makkelijkste is via het bedieningspaneel, volg hiervoor onderstaande stappen.
• Activeer de klok (wijzerplaat) op de Watch
• Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm
• Tik op het percentage (batterij)
• Er wordt meer informatie getoond over de batterij
• Schuif de schakelaar van 'Spaarstand' om deze te activeren

Spaarstand activeren op een Apple Watch

Heb je de batterijcomplicatie geactiveerd? Dan kun je ook op deze tikken om de extra informatie, en dus ook de spaarstand, weer te geven. Zodra de energiebesparendemodus actief is wordt alleen de tijd getoond. Je zult geen meldingen ontvangen of applicatie raadplegen.

Spaarstand op een Apple Watch uitschakelen

Het uitschakelen van deze modus is erg eenvoudig. Druk de zijknop van de Apple Watch in, deze zal nu opnieuw worden opgestart en de energiebesparendemodus wordt uitgeschakeld. Dit kan enige minuten duren, afhankelijk van welke generatie Apple Watch je hebt.

Lees ook: 12 tips om de batterijduur van je Apple Watch te verlengen

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: