29 januari 2017

WATCHApple Watch: AirPods koppelen en de batterijstatus controleren

AirPods oortjes

Wie in het bezit is van een Apple Watch en AirPods kan deze uiteraard ook samen gebruiken, handig als je gaat sporten. Wanneer je de Pods hebt gekoppeld aan je iPhone en iCloud (meer info) dan is de verbinding ook bekend op de Watch.

In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval en moet je handmatig de koppeling doen. Open op de Watch Instellingen ▸ Bluetooth, open de case en houdt de knop op de achterkant van de case ingedrukt en tik op je Apple Watch op ‘AirPods’. Als je de draadloze oortjes wilt gebruiken met de Watch moet je de case openen naast de Apple Watch en één of beide pods in je oren stoppen. De verbinding wordt kun tot stand gebracht.

AirPods koppelen en selecteren op een Apple Watch

Geen automatische verbinding? Open dan de Muziek app op je Watch en druk stevig op het scherm. Kies vervolgens voor ‘Bron’ en daarna ‘AirPods’. Ook kun je via het bedieningspaneel de bron wijzigen. Activeer de klok (wijzerplaat) op de Watch en veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Tik op het driehoekje met cirkels en kies voor de AirPods. Uiteraard kun je ook via Instellingen op de Apple Watch ▸ Bluetooth verbinding maken met de Pods wanneer deze al gekoppeld zijn.

Batterijstatus en AirPods koppelen

Batterijstatus van de AirPods raadplegen op een Apple Watch

• Activeer de klok (wijzerplaat) op de Watch
• Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm
• Tik op het percentage (batterij)
• Er wordt meer informatie getoond over de batterij

Wanneer de AirPods verbonden zijn met de Watch wordt in deze weergave ook de status van deze batterijen getoond. Deze weergave kun je ook verkrijgen door te tikken op een batterijcomplicatie.

Lees ook: AirPods naar fabrieksinstellingen herstellen en alle verbindingen verbrekenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!