22 september 2016

WATCHwatchOS 3: Snel toegang tot systeemfuncties via het bedieningspaneel

Apple Watch icon voor apple watch

Tijdens de introductie was Apple erg enthousiast over de Slimme Blik, helaas is deze optie gesneuveld in watchOS 3. Vanaf deze versie is dit vervangen door het nieuwe bedieningspaneel.

Het paneel is te vergelijken met het bedieningspaneel uit iOS. Snel kun je allerlei systeemfuncties in of uitschakelen. Denk hierbij aan het geluid, vliegtuigmodus, etc. Op de Apple Watch is dit niet anders en kun je het paneel raadplegen vanaf de Klok.

Bedieningspaneel activeren op de Apple Watch

Het paneel is alleen te raadplegen vanaf de wijzerplaat van je Apple Watch en dus de klok. Veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Het bedieningspaneel wordt nu geopend.

bedieningspaneel activeren in watchOS 3 Apple Watch

Bovenaan zie je direct of de Watch is gekoppeld aan je iPhone. Linksboven vind je het percentage van de batterij, wanneer je hierop tikt krijg je een gedetailleerde weergave of om de spaarstand te activeren. Verder kun je de Watch in vliegtuigmodus plaatsen, geluid of niet-storen in- of uitschakelen.

Door op het iPhone-icoon te tikken kun je een geluid afspelen op je iPhone en het slotje zorgt ervoor dat de Watch wordt vergrendelend. Onderin kun je de output van het geluid aanpassen naar bijvoorbeeld AirPlay speakers.

Heb je een Apple Watch series 2? Dan kun je via de waterdruppel het water uit de speaker verwijderen via de bekende trillingen en geluid.

Lees ook: Snel toegang tot Apple Watch apps via het DockReacties


 • Chris Laarman

  22 september 2016 om 18:55

  Dat “slotje” zie ik op mijn Series 0.
  Op mijn Series 2 staat daar een “druppel”. Door daarop te tikken vergrendel je de watch. Vervolgens moet je de Digitale Kroon verdraaien omcte ontgrendelen. Daarbij klinken piepjes, bedoeld om water uit de luidspreker te drukken.

 • Wesley Fabry

  22 september 2016 om 19:00

  @chris bedankt voor je feedback! Wel net zo handig, is het niet alleen beperkt voor na het zwemmen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!