4 januari 2016

WATCHApple Watch: Klok activeren in nachtklokmodus

apple watch sport rosegoud

Een nieuwe functie in watchOS 2 is de mogelijkheid om je Apple Watch als 'wekker' en nachtklokje te gebruiken. De speciale nachtweergave wordt automatisch actief wanneer je de Apple Watch koppelt aan de lader.

De datum en tijd wordt onmiddellijk weergegeven, even later zal het scherm dimmen. Zodra je de Apple Watch, het scherm, de Digitale Kroon of de zij-knop aanraakt zal de nachtklokmodus actief worden. Maar er zijn nog meerdere handige manieren om de klok te activeren.

Nachtklokmodus watchOS2

Zo kun je tegen de Apple Watch tikken, maar ook tegen je nachtkastje. Iedere kleinste beweging zal de Apple Watch registreren en de klok tonen. Daarnaast kun je ook tikken of kloppen op je nachtkastje om de klok te activeren. De nachtweergave tijdens het opladen kun je uitschakelen via de Apple Watch applicatie op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ schakel ’Nachtklokmodus’ uit.

Sinds eind vorig jaar verkoopt Apple een Apple Watch oplaaddock, hiermee kun je jouw Apple Watch liggend, maar ook zijwaarts opladen zodat je ideaal de Nachtklokmodus kunt gebruiken. Klik hier om de Apple Watch Dock te bekijken of aan te schaffen.

Lees ook: Wekkers gebruiken op de Apple WatchReacties


 • Elluda

  22 september 2016 om 14:45

  Wie weet of, en hoe, het mogelijk is de kleur van de display in de Nachtklok-modis aan te passen (bij voorkeur naar rood)?
  En of het mogelijk is de tijd flink te verkorten dat de display oplicht na activering? Deze blijft nu minutenlang aan, wat onnodig is.

 • Wesley Fabry

  22 september 2016 om 15:24

  @elluda dat is helaas niet mogelijk. Op dit moment kun je de optie alleen in- of uitschakelen. Verder zijn er geen aanpassingen mogelijk.

 • Elluda

  22 september 2016 om 18:12

  @Wesley Fabry bedankt voor de reactie. Jammer van de inhoud. ;-) Wie weet later met een update.

Een reactie toevoegen: