8 december 2012

Contacten: Handig gebruik maken van groepen

Wanneer je een hoop contacten hebt is het handig om de meest gebruikte contacten te groeperen. Hierdoor heb je altijd snel je favorieten contactpersonen bij elkaar. Je kunt hierdoor snel een mail sturen naar de gehele groep zonder de personen allemaal afzonderlijk te selecteren.

Handig als je al je collega's een bepaalde mail wilt sturen. Een groep kun je vrij eenvoudig maken, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de contacten applicatie
• Klik op Archief ▸ Nieuwe groep
• Voor een gewenste groepsnaam in
• Klik vervolgens op 'Alle contacten'
• Sleep de gewenste contacten in je aangemaakte groep

Daarnaast kun je eerst ook alle contacten selecteren en vervolgens de optie 'Nieuwe groep van selectie' in het archief-menu. Uiteraard is het ook mogelijk om een slimme groep aan te maken, zo kun je bijvoorbeeld een groep aanmaken die rekening houdt met het bedrijf, woonplaats, enzovoorts. Een slimme groep kun je aanmaken via Archief ▸ Nieuwe slimme groep. Voeg hier verschillende regels toe.

Om snel een mail te sturen naar alle groepsleden volstaat het om met een rechtermuisklik te klikken op de groep in de navigatiekolom en vervolgens de optie 'Verstuur e-mail naar…' te selecteren. Uiteraard kun je ook in het aan-veld van een nieuw e-mail bericht de groep invoeren en selecteren.

Meer tips over contacten kun je hier terugvinden.Reacties


 • tom

  8 december 2012 om 10:22

  Een contactpersoon aangemaakt in je iDevice komt automatisch onder alle contactpersonen. Hoe kan je deze meteen in de juiste groep zetten zonder gebruik van je Mac?

 • tom

  8 december 2012 om 10:23

  Een contactpersoon aangemaakt in je iDevice komt automatisch onder alle contactpersonen. Hoe kan je deze meteen in de juiste groep zetten zonder je Mac te gebruiken?

 • Siem

  8 december 2012 om 14:59

  Beste Tom,
  Net even getest. Vul voornaam in, vul achternaam in en nu komt het vul bij bedrijf de gewenste groep in.
  Succes

 • tom

  11 december 2012 om 7:32

  Thanks. Was ik niet opgekomen…

 • Anneke

  29 april 2013 om 19:13

  Kan je ook je gmail contactgroepen als groep overzetten via de clous?
  Ik heb net alles in gmail aangemaakt en nu pas ontdekt dat dat ook in de Imac contacten kan. Exporteren is gelukt. Maar….nu wil ik graag de groepen als groep exporteren.

 • Walter

  12 mei 2015 om 20:09

  Heb een groep aangemaakt met 28 contacten. Wanneer ik nu in het mailprogramma de groep type of vanuit contacten verstuur email naar groep selecteer staan er maar 26 personen in de Aan: lijst. Heb die 2 personen reeds verwijderd uit de lijst en terug toegevoegd maar nog steeds worden zij niet mee opgenomen. Suggesties????
  Gebruik OsX Yosemite.

 • Miranda

  15 juni 2015 om 14:18

  Hoe kan ik de groepsmail versturen in de CC ipv dat iedereen de adressen kan zien van elkaar?

 • Danny

  18 september 2015 om 11:58

  Ik heb net een groepsmail aangemaakt op de Mac maar werkt niet.
  Eerst in contacten een nieuwe groep aangemaakt en naam gegeven vervolgens steeds van de mail het adres gekopieerd en weer geplakt in adresboek steeds met een komma ertussen.
  Maar als ik de groepsnaam noem verschijnen alle namen wel maar blijven niet op de balk ,,aan” Wie heeft er een oplossing voor of beter idee.
  Ik wil eigenlijk een groepsapp met foto’s van elkaar en dat je nieuws kunt delen. Suggesties??

 • petra goedemans

  8 april 2016 om 10:40

  kan ik ook aangeven welk email adres hij van een contact moet nemen als ik hem in een groep plaats? stel het contact heeft 3 email adressen en ik sleep het contact in een groep, welk email adres pakt hij dan?

 • Wesley Fabry

  8 april 2016 om 11:06

  Petra, hij gebruik of het adres dat bovenaan staat of het meest gebruikte. Het is niet mogelijk om maar 1 adres te gebruiken. Groepen bevat alle informatie van de ene persoon.

Een reactie toevoegen: