20 juli 2017

WATCHwatchOS: Theaterstand (Theater Mode) instellen en gebruiken

Apple Watch icon voor apple watch

Vanaf watchOS 3.2 kun je een nieuwe functie activeren op de Apple Watch genaamd: theaterstand (voorheen bioscoopstand). Met theaterstand is het mogelijk om het scherm van je Apple Watch op 'niet storen' te zetten.

De functie zorgt ervoor dat het scherm bij beweging niet plotseling oplicht en de luidspreker tijdelijk uitgeschakeld wordt. Wanneer je een melding ontvangt zal je alleen een tikje op de pols (trillen) krijgen. Je kunt dan het scherm activeren door te tikken op het scherm.

Theaterstand instellen en gebruiken op een Apple Watch

Vanaf watchOS 3.2 zal er in het bedieningspaneel een nieuwe icoon verschijnen, deze heeft twee theatermaskers. Via deze optie kun je snel en eenvoudig de nieuwe stand activeren.

theaterstand apple watch

Activeer de wijzerplaat (klok) op de Apple Watch en veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Tik op de theater maskers in het bedieningspaneel om de theaterstand te activeren. De knop kleurt oranje en een klein masker-icoon verschijnt bovenin de wijzerplaat. Vanaf dit moment zal de Watch geen geluid afspelen en het scherm niet meer laten oplichten bij het optillen van de pols.

Ondanks de naam doet vermoeden is deze functie niet alleen handig in het theater, maar ook in de bioscoop of tijdens het slapen. Heb je een Apple Watch series 2? Dan kun je het scherm ook gedimd activeren door aan de Digitale Crown te draaien i.p.v. te tikken op het scherm. Dit is overigens al enige tijd mogelijk, klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Snel toegang tot apps via het Dock

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: