20 december 2013

iOS 7iOS 7: Het slim zoeken in Safari uitschakelen

Safari logo 7 retinaApple lijkt voorgoed afscheid genomen te hebben van het zoekveld en heeft naast OS X ook de adres- en zoekbalk in iOS 7 samengevoegd. Wanneer je een zoekopdracht wilt uitvoeren kun je dit doen door deze in de adresbalk in te voeren. Onmiddellijk kun je op deze manier zoeken in Google of andere ingesteld zoekmachine.

Tijdens het invoeren van de zoekopdracht zal je merken dat Safari je al een aantal suggesties doet. Deze zijn op basis van je webgeschiedenis en bladwijzers. Daarnaast kan Google je ook suggesties aanbieden die het beste bij je zoekopdracht horen. Een voorbeeld hiervan is 'Apple', safari kan hieruit afleiden dat je misschien wel opzoek bent naar 'appletips'. Dit is uiteraard erg handig, maar sommige gebruikers willen dit liever uitschakelen. Dit is gelukkig mogelijk, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Instellingen
• Navigeer naar de optie 'Safari'
• Zoek naar de categorie 'Privacy en beveiliging'
• Open de optie 'Slim zoekveld'

slimzoekensafari

Schakel hier de optie 'Zoeksuggesties' uit als je geen voorgestelde zoeksuggesties van derde wilt ontvangen. Dankzij de optie 'Laad beste resultaat vooraf' zal safari in de achtergrond al het beste resultaat van een zoekopdracht openen. Wanneer je dan dit resultaat opent zal de webpagina beduidend sneller laden. Wanneer je dit liever niet wenst kun je hier deze optie uitschakelen en zal de pagina 'normaal' worden geladen.

Uiteraard is het ook mogelijk om te zoeken in een webpagina net zoals in voorgaande versies van iOS. Hiervoor dien je in de 'adresbalk' het woord in te voeren en vervolgens helemaal naar beneden te scrollen in de zoekresultaten. Hier vind je de optie 'Op deze pagina' terug met de gevonden zoekresultaten.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Cor de Kleijn

  16 april 2014 om 9:42

  Ik erger me kapot aan dat safari hoe dat omgaat met zoeken ,stel je zoek een leuke plek in Griekenland je komt op een site en daar staat een Griekse plaatsnaam.
  Je wilt meer te weten komen wat daar allemaal te doen is en gaat hiernaar zoeken ,helaas zodra je ook maar wijs naar het veld waar je dit moet invullen verdwijnt de pagina en weet je niet hoe dat woord geschreven moet worden en miet je net zoals vroeger een pen en papier pakken.
  Je kan natuurlijk kopieëren maar niet alle pagina,s laten dat toe.
  Ik snap werkelijk niet de beweegreden dat Apple dit zo bedacht heeftmaar misschien is er een mogelijkheid om het wel te kunnen doen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!