9 januari 2017

Snel toegang tot specifieke systeemvoorkeuren met behulp van functietoetsen en Touch Bar

systeemvoorkeuren OS X icoon

De standaardinstellingen van je Mac kun je wijzigen via de systeemvoorkeuren. Denk hierbij aan de interface, netwerk, iCloud, Time Machine en meer. Systeemvoorkeuren is een 'applicatie' die je terugvind in je Programma's map, maar het snelst kun je deze raadplegen via  ▸ Systeemvoorkeuren.

Al enige jaren kun je met behulp van een toetscombinatie de gelijknamige voorkeuren openen met de functietoetsen. Door simpelweg de option⌥-toets in te drukken gevolgd door de functietoets kun je het gekoppelde voorkeurenpaneel openen. Een voorbeeld: option⌥ + de functietoets voor volume (F10, F11 en F12) zal het voorkeurenpaneel voor geluid openen.

Snel systeemvoorkeuren openen via Touch Bar

Wie een MacBook heeft met Touch Bar kan nog meer uit deze optie halen. Omdat de Touch Bar meer functietoetsen en opties kan weergeven zijn er nog meer mogelijkheden.

Systeemvoorkeuren openen via touch bar of functietoetsen

Houdt bijvoorbeeld de option⌥ ingedrukt en tik daarna op 'Siri' in de Touch Bar. Meteen wordt het voorkeurenpaneel voor Siri geopend. De Touch Bar kun je aanpassen naar eigen wensen, door andere functietoetsen toe te kennen worden de mogelijkheden voor deze toetscombinatie uitgebreider. Hoe je de Touch Bar aanpast lees je hier uitgebreid terug.

Lees ook: Altijd de functietoetsen weergeven in de Touch Bar voor bepaalde apps

Bijgewerkt artikel i.v.m. Touch Bar, origineel van 11/09/11Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!