19 juli 2017

Mac: Schermvergrendeling activeren via de Touch Bar

macbook pro uitgelicht als icon

De nieuwste MacBook Pro bevat een Touch Bar, een Retina multi-touch scherm die standaard de functietoetsen weergeeft. Deze laat ook extra opties en acties zien gerelateerd aan de applicatie die op dat moment actief is. Daarnaast kun je de Touch Bar personaliseren en bijvoorbeeld extra functies toevoegen zoals het scherm vergrendelen.

De Touch Bar werkt prettig en is eenvoudig te bedienen. Standaard vind je rechts een aantal standaard functies terug. Via de meer-knop kun je direct alle overige functietoetsen raadplegen. De F-toetsen kun je activeren door de fn-toets in te drukken. Alle opties in de Touch Bar kun je aanpassen en wijzigen van plaats, hoe je dit doet lees je hier uitgebreid terug.

Snel het scherm vergrendelen via de Touch Bar

In macOS heb je ook de mogelijkheid om snel het scherm van je MacBook te vergrendelen via de Touch Bar, ook kun je onmiddellijk de schermbeveiliging starten of je Mac sluimeren. Dit kun je activeren via het instellingen-menu voor de Touch Bar.

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het voorkeurenpaneel 'Toetsenbord'
• Open het tabblad 'Toetsenbord'
• Klik onderin op 'Pas Control Strip aan' (regelbalk)

het scherm vergrendelen via de Touch Bar

Direct heb je de mogelijkheid om de Touch Bar aan te passen, tik eventueel op de '<'-knop om de snelkoppelingen achter de meer-knop aan te passen. Op het scherm van je Mac krijg je alle mogelijkheden te zien, waaronder schermvergrendeling, sluimer en schermbeveiliging. Klik en sleep de snelkoppeling naar de onderkant van het scherm naar plek waar deze moet komen op de bar. Verlaat dan het scherm en je zal merken dat je verder kunt slepen op de Touch Bar. Sleep naar links of rechts om deze te verplaatsen, laat los om de snelkoppeling te plaatsen.

Wanneer je nu op deze snelkoppeling tikt zal je merken dat je Mac onmiddellijk wordt vergrendeld, de schermbeveiliging wordt gestart of de sluimerstand wordt geactiveerd. Dit is erg handig wanneer je jouw Mac op een kantoor gebruikt en je snel de Mac wil vergrendelen wanneer je even het bureau verlaat. Hoe je snelkoppelingen in de bar kunt verwijderen en aanpassen lees je hier terug.

Lees ook: 5 handige Touch Bar tips voor je nieuwe MacBook Pro (#2)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: