22 juni 2017

Vijf Touch Bar tips voor je nieuwe MacBook Pro (#1)

macbook pro zilver

De nieuwste MacBook Pro bevat een Touch Bar, een retina multi-touch scherm die standaard de functietoetsen weergeeft. De balk is terug te vinden bovenaan het toetsenbord. Naast de functietoetsen laat deze ook extra opties en acties zien gerelateerd aan de applicatie die actief is.

De Touch Bar werkt prettig en is eenvoudig te bedienen. Speciaal voor deze gebruikers hebben we een lijst met vijf handige tips en tricks gemaakt om meer te halen uit je de Touch Bar.

De Touch Bar aanpassen

De standaard weergave van de Touch Bar kun je aanpassen in macOS. Open daarvoor  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ tabblad 'Toetsenbord' ▸ klik onderin op 'Pas Control Strip aan' (regelbalk). Direct heb je de mogelijkheid om de Touch Bar aan te passen. Op het scherm van je Mac krijg je alle mogelijkheden te zien. Klik en sleep de snelkoppeling naar de onderkant van het scherm naar plek waar deze moet komen op de bar (meer info).

standaard Touch bar aanpassen

Slim gebruikmaken van de esc-toets

De esc-toets op de Touch Bar zit voor sommige Mac gebruikers is te veel naar rechts. Zeker in vergelijking met de vorige toetsenborden. Gelukkig heeft Apple dit slim aangepakt. Wanneer je namelijk links van de esc-toets tikt zal je merken dat de toets toch wordt 'aangeslagen'. Zelfs als je vinger de toets bijna niet aanraakt.

Alle functietoetsen weergeven

Standaard laat de Touch Bar snelkoppelingen zien, maar wat als je de functietoetsen wil weergeven? Druk dan de fn-toets in en onmiddellijk verschijnen de functietoetsen in de Touch Bar. Goed om te weten, je kunt het gedrag van de fn-toets wijzigen. Klik hier voor meer informatie. /fn-toets-wijzigen-touch-bar/

touch bar functietoetsen tonen voor bepaalde apps

Het perfecte duo

Je staat er niet bij stil, maar wist je dat je het Trackpad en de Touch Bar gelijktijdig kunt gebruiken? Je kunt dus een bestand of object slepen en tegelijkertijd deze bewerken met de Touch Bar.

Verplicht Siri tot luisteren

Siri kun je activeren door de gelijknamige aan te tikken. Siri zal luisteren naar je commando, maar dit kan soms vroegtijdig eindigen. Leg je vinger op de Siri-toets in de Touch Bar en laat je vinger liggen. Wacht tot de golven tevoorschijn komen en spreek je commando uit. Zodra je klaar bent laat je los en zal Siri de gegevens verwerken.

Lees ook: De nieuwe Touch Bar op iedere Mac gebruikenReacties


 • Berend

  22 juni 2017 om 21:42

  @Wesley,

  ….. je kunt het gedrag van de fn-toets wijzigen. Klik hier voor meer informatie. /fn-toets-wijzigen-touch-bar/

  Klik hier voor meer info, dit werkt niet.

 • Wesley Fabry

  22 juni 2017 om 21:46

  @berend dank je wel voor het melden, aangepast 👍

Een reactie toevoegen: