28 januari 2016

MUSICHandige Siri commando’s voor Apple Music

Apple Music en muziek applicatie logo

Steeds meer Apple gebruikers maken de overstap naar Apple Music, het is vooral makkelijk omdat alles goed geïntegreerd zit in iOS en OS X. Wie een iPhone, iPad of iPod Touch heeft kan ook Siri gebruiken voor Apple Music.

Zo kun je muziek afspelen via een commando, luisteren welke muziek er wordt afgespeeld in een openbare ruimte, de beste muziek afspelen van een bepaalde periode, etc. Hieronder vind je enkele handige Siri commando’s terug.

Muziek herkennen
"Wie zingt dit nummer?" "Welk nummer is dit?" zijn twee commando’s die je kunt gebruiken om muziek te herkennen. Hoor je ergens een interessant nummer dan kun je beide of soortgelijke commando’s gebruiken om de muziek te herkennen. Hier wordt Shazam voor gebruikt die standaard geïntegreerd zit in Siri.

Apple Music Siri commando muziek herkennen

Volgende nummer afspelen
Ben je muziek aan het luisteren en vind je het huidige nummer minder leuk? Spreek dan het commando "Volgende nummer" om het nummer over te slaan.

Nummers afspelen van een bepaalde periode
Benieuwd welke nummers het beste scoorde toen je geboren werd? Het kan met behulp van Siri, spreek het commando "Speel de beste nummers uit 1989 af" en onmiddellijk krijg je de hits. Ook kun je vragen naar een top 10 of top 25 met bijvoorbeeld het commando: "Speel een top 10 af van beste nummers uit 2000".

Apple Music Siri commando beste nummers uit een periode

Speel hierna of speel nu af
Muziek afspelen kan gewoon met Siri zonder dat je de Muziek app moet openen, met het commando "Speel nu Coldplay af" of "Speel hierna Hello van Adele af" kun je eenvoudig muziek afspelen.

Voeg toe aan mijn muziek
Ben je een nummer aan het beluisteren dat je nog niet in je eigen muziekbibliotheek hebt dan kun je deze via Siri toevoegen met behulp van het commando: "Voeg dit nummer toe aan mijn muziek"

Apple Music Siri commando speel hierna af

Artiesten shufflen
Vind je een bepaalde artiest erg leuk, dan kun je ervoor kiezen om deze te shufflen met het commando: "Shuffle Adele".

Meer van deze muziek
Vind je een bepaald nummer echt leuk, vraag dan aan Siri om meer van dit soort muziek af te spelen. Dit kan met het commando "Speel soortgelijke nummers af" of "Speel meer van dit soort muziek af"

Lees ook: Meer dan 30 leuke en grappige Siri commando’sReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!