2 augustus 2017

iOS 11iOS 11: Apple Music profiel aanmaken en muziek delen met je vrienden

muziek logo ios

Vanaf iOS 11 krijgt de Muziek applicatie weer een aantal nieuwe functies, zo wordt het mogelijk om een eigen (openbaar) Apple Music profiel aan te maken. Vrienden kunnen dit profiel volgen en zien welke muziek je hebt beluisterd, eventuele series en video's worden ook opgenomen in de lijst.

Uiteraard bepaal je zelf wat je deelt en met wie je het deelt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je profiel openbaar te maken zodat iedereen je kan volgen. De nieuwigheden lijkt een beetje op zijn voorganger 'Ping', een sociale dienst die Apple enkele jaren geleden heeft gesloten. Met de nieuwe functie wordt Apple Music iets socialer, maar op een natuurlijke manier. Het is niet het zoveelste sociale kanaal dat je weer moet gaan beheren en volgen, alles gebeurt automatisch.

Apple Music profiel aanmaken vanaf iOS 11

• Open de Muziek applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Voor jou'
• Tik op je profielfoto bovenin (je account)
• Kies voor 'Begin te delen met vrienden'
• Tik op 'Aan de slag'

Je krijgt nu de mogelijkheid om je naam, gebruikersnaam en foto te wijzigen, tik op 'Volgende'. Kies vervolgens met wie je jouw profiel wilt delen, dat kan met iedereen of alleen de personen die jij kiest. Selecteer vervolgens de afspeellijsten die je wil delen, dit zijn de lijsten die personen te zien krijgen wanneer ze jouw profiel bezoeken.

Apple Music profiel aanmaken

Vervolgens kun je vrienden uitnodigen of toevoegen, hiervoor kijkt iOS naar de contacten in je contactenlijst en eventueel kun je meer vrienden zoeken op Facebook. Wie niets wil missen kan meldingen inschakelen, dit kunnen meldingen zijn van je vrienden (als ze bijvoorbeeld een nieuwe afspeellijst hebben toegevoegd) of artiesten en programma's. Tik op 'Gereed' om je profiel aan te maken en te publiceren.

Apple Music profiel beheren en afspeellijsten toevoegen

Zodra je een profiel hebt aangemaakt is deze online en kunnen je vrienden (of iedereen) je afspeellijsten en luistergeschiedenis bekijken. Je profiel kun je eenvoudig wijzigen in de Muziek applicatie. Open hiervoor het tabblad 'Voor jou' en tik op je profielfoto. Tik vervolgens op 'Wijzig', hier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de openbaarheid van je profiel aan te passen.

Nieuwe afspeellijsten die je hebt gemaakt worden automatisch toegevoegd aan je profiel, wanneer je dat niet wil kun je dit aanpassen via 'Wijzig'. Scrol naar beneden en vink de afspeellijsten uit die je niet wil delen.

Vrienden zoeken en toevoegen aan je Apple Music account

Uiteraard kun je ook achteraf vrienden zoeken en toevoegen aan je profiel. Het zoeken van personen en vrienden kun je doen via het standaard zoekveld in de Muziek app. Tik op het vergrootglas, kies voor 'Apple Music' en vul de naam in, tik vervolgens op '[naam] in personen'. Zoek in de lijst naar de persoon en open deze, wanneer het profiel openbaar is kun je onmiddellijk op 'Volg' tikken, anders moet je een uitnodiging versturen.

Daarnaast kun je ook meer vrienden zoeken via Facebook of je contactenlijst via Muziek ▸ voor jou ▸ je profielfoto (account) ▸ scrol naar beneden ▸ Tik op 'Zoek meer vrienden'. Via het tabblad 'Voor jou' kun je jouw vrienden bekijken en wat ze zoal luisteren, ook zie je bijvoorbeeld onderaan een albums of vrienden dit ook hebben beluisterd.

Apple Music profiel beheren en vrienden zoeken

Je account en meldingen beheren in Muziek

Je account en de meldingen voor je profiel kun je nog steeds beheren via de Muziek applicatie zelf. Ga hiervoor naar Voor jou ▸ profielfoto ▸ scroll naar beneden ▸ tik op 'Bekijk account'. Hier kun je artiesten kiezen, je abonnement beheren, Apple ID bekijken en Apple Music codes inwisselen. Via deze weergave kun je ook de meldingen voor je profiel beheren.

iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Nieuwe iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!