6 oktober 2017

iOS 11iOS 11: Een schermopname van je iPhone of iPad maken

schermopname iOS 11

Sinds OS X Yosemite is het mogelijk om via Quicktime eenvoudig een schermopname te maken van je iPhone, iPad en zelfs Apple TV. Vanaf iOS 11 kun je zo'n opname ook maken via iOS zelf dankzij het vernieuwde bedieningspaneel.

In iOS 11 is het bedieningspaneel compleet vernieuwd en kun je deze (beperkt) aanpassen naar eigen voorkeuren en wensen. Ook zijn er enkele nieuwe opties toegevoegd zoals ' Niet storen tijden autorijden' en het maken van schermopnames. Meer over het aanpassen van het bedieningspaneel in iOS 11 lees je hier terug.

Schermopname-functie activeren

De schermopname functie zit zoals eerder vermeld in het bedieningspaneel, hierdoor kun je altijd en overal een opname starten. Voor je aan de slag kunt moet je eerst de optie activeren. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Bedieningspaneel ▸ Pas regelaars aan ▸ schakel de optie 'schermopname' in en geef deze een gewenste positie (meer info).

Schermopname maken van je scherm vanaf iOS 11

• Veeg vanaf de onderkant van je scherm omhoog
• Het bedieningspaneel wordt geopend
• Tik op de opname-knop (omcirkeld rondje)

ios 11 schermopname bedieningspaneel

Onmiddellijk gaat iOS aftellen en daarna opnemen, tijdens het aftellen kun je het bedieningspaneel sluiten zodat dit niet in de opname te zien is. Wil je opname stoppen dan kun je tikken op de blauwe balk of het bedieningspaneel openen en tikken op de opname-knop. De schermopname wordt vervolgens bewaard in Foto's.

Microfoon inschakelen tijdens een iOS schermopname

Tijdens de opname wordt er geen omgevingsgeluid opgenomen, wanneer je dat wel wil kun je de microfoon inschakelen. Open het bedieningspaneel en leg je vinger op de opname-knop. Heb je een iDevice met 3D Touch dan dien je stevig te drukken op de knop. Tik vervolgens op het microfoon-icoon om het microfoongeluid in of uit te schakelen. Tik op 'Start opname' om de schermopname te starten.

Lees ook: QR-codes scannen, professionele filters en meer

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


  • Oktay

    6 oktober 2017 om 12:54

    Hoe dan? Bij mij wordt er afgeteld maar gebeurt niets. Ik hou hem ingedrukt ook wordt weer afgeteld en niets. Opnw opstarten geen baat. iOs opnw geinstalleerd zelfs nog niks.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!