1 augustus 2017

CarPlayCarPlay: Snel een contactpersoon zoeken via de letterlijst

Carplay logo Apple

Ook in iOS 10 heeft Apple een hoop extra opties toegevoegd aan CarPlay. Vanaf iOS 10.3 is het bijvoorbeeld mogelijk om recent geopende applicaties te raadplegen vanuit het vernieuwde Dock.

Tot voorheen had je alleen toegang tot de applicaties die zich op het startscherm bevinden. Vanaf iOS 10.3 kun je in het 'Dock' een snelkoppeling terugvinden van de 3 laatst gebruikte applicaties. Op deze manier heb je snel toegang tot verschillende apps, handig als je veelvuldig moet switchen tussen meerdere apps.

Contactpersonen zoeken via de letterlijst

CarPlay is zodanig ingericht dat het veilig in gebruik is tijdens het rijden, alleen snel een contactpersoon zoeken was in de vorige versies van iOS erg lastig. Wanneer je een lange contactlijst hebt was het zoeken erg lastig, vanaf iOS 10 kun je gebruikmaken van de letterlijst.

carplay Contactpersonen zoeken

Open de telefoon applicatie in CarPlay en tik op het tabblad 'Contacten'. Rechts verschijnt er nu een navigatiekolom met letters en karakters, via de pijltoetsen kun je snel doorheen de lijst bladeren, deze navigeert naar de verschillende letters. Heb je nu 2 contactpersonen met een K of dertig, automatisch worden deze overgeslagen bij het 'scrollen'.

Lees ook: Alle modellen die Carplay ondersteunen

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: