8 oktober 2017

iOS 11Kleine wijzigingen in iOS 11 (#3)

iOS 11 logo appletips

Schermvullende effecten echo en schijnwerper in Berichten

Sinds iOS 10 kun je in de Berichten applicatie je berichten voorzien van speciale effecten. Deze kunnen betrekking hebben tot het bericht zelf of het gehele scherm. Vanaf iOS 11 heb je twee extra schermvullende effecten om voor te kiezen genaamd Echo en Schijnwerper.

Maak een bericht en leg je vinger op de verstuurknop (of gebruik 3D Touch) om de effecten te openen. Tik op het tabblad 'Scherm' en veeg naar links om de nieuwe effecten te bekijken. Tik op de stuurknop om het bericht met het effect te versturen. Meer info over deze effecten lees je hier terug.

Vluchtgegevens opvragen in Spotlight en Safari

Sinds iOS 9 is het al mogelijk om vluchtgegevens op te vragen in verschillende applicatie. Wanneer iemand je een vluchtnummer doorstuurde via Berichten of je deze noteerde in Notities kon je extra gegevens opvragen (meer info). Vanaf iOS 11 kan dit ook vanuit Spotlight en Safari zonder tussenkomst van een andere app. Vul in Spotlight of de adresbalk in Safari het vluchtnummer in en iOS doet de rest. Dit kan overigens ook vanaf macOS High Sierra op de Mac.

Kleine wijzigingen in iOS 11 deel drie

AirDrop deelt nu naar personen i.p.v. apparaten

Met behulp van AirDrop kun je foto's, websites, bestanden en meer delen met andere Apple gebruikers. Vanaf iOS 11 kan dit nog steeds, alleen deel je nu naar een persoon in plaats van apparaat. Dit wil zeggen, wanneer je AirDrop activeert krijg je beschikbare personen in de buurt te zien, tik op de persoon en onmiddellijk zal deze persoon een AirDrop-melding krijgen op alle verbonden apparaten. Stel deze persoon heeft zijn iPhone en Mac actief dan zal op beide apparaten de AirDrop-melding verschijnen. Voorheen moest je het apparaat op voorhand kiezen, dit moet overigens wel nog voor onbekende personen (die niet in je contactenlijst voorkomen). Meer informatie over AirDrop vind je hier.

Nieuwe interface voor iMessage Store, iTunes Store, Podcasts en Apple Watch Store

Niet alleen is de App Store voorzien van een nieuwe interface, ook de overige stores hebben een update gekregen. De iMessage Store en Apple Watch Store lijken erg op de App Store. De iTunes Store, iBooks Store en Podcasts app hebben een kleinere update gekregen en maken vooral gebruik van het nieuwe lettertype en indeling. De iTunes Store heeft ook een gloednieuw app icoon gekregen.

Lees ook: Schermafbeeldingen maken, bewerken of snel opslaan

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • escom

  8 oktober 2017 om 22:19

  Heb al diverse vluchtnummers ingevoerd in spotlight ( High Sierra) , maar telkens antwoord : niets gevonden

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2017 om 7:28

  Voorbeelden die hier werken: https://www.eindhovenairport.nl/nl/vertrektijden

 • escom

  9 oktober 2017 om 9:53

  Wesley
  Ik heb natuurlijk als Belg op vluchtnummers in Zaventem getest , maar ook de lijst met die vluchtnummers in Nederland geeft geen resultaat. als ik een vluchtnummer invul in spotlight , high Sierra , met of zonder spatie tussen letters en getallen dan krijg ik enkel een verwijzing naar mijn systeemprofiel.

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2017 om 10:08

  Vreemd, geen idee hoe dat kan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!