19 februari 2017

Het scherm van een iPhone, iPad of iPod Touch opnemen via QuickTime

QuickTime Player osx retina

Eigenlijk is het een functie voor ontwikkelaars, maar ook de gewone huis, tuin en keuken Mac gebruiker kan er gebruik van maken. We hebben het over het opnemen van het scherm van je iPhone, iPad en iPod Touch.

Altijd leuk als je vrienden wil laten zien hoe je een monster verslaat in een spannend iOS spel of gewoon een handige handleiding wil maken voor school. In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je het scherm van je iDevice opneemt via QuickTime.

Het scherm van je iPhone opnemen

• Sluit je iDevice aan op je Mac met behulp van de Lightning-kabel
• Open de QuickTime applicatie (standaard op iedere Mac)
• Navigeer naar de menubalk en klik op 'Archief'
• Kies hier voor 'Nieuwe filmopname'
• Klik naast de opname-knop (rode bolletje) op het ⌄teken
• Selecteer bij camera je iPhone, iPad of iPod Touch
• Doe dit eventueel ook voor de optie 'Microfoon'

iPhone scherm opnemen via QuickTime

Het iPad, iPod of iPhone scherm wordt nu weergegeven op je Mac, door op de opnameknop te klikken wordt de opname gestart. Alle handelingen die je nu uitvoert op je iDevice worden getoond op je Mac. Stop de opnamen en bewerk/bewaar de video lokaal op je Mac.

Vanaf iOS 11 kun je direct vanaf je iPhone of iPad het scherm opnemen via het bedieningspaneel, meer info lees je hier terug.

iPad of iPhone scherm opnemen via Quicktime niet voor iedereen

Om deze optie te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van OS X Yosemite of nieuwer en een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 8 of nieuwer, de iOS apparaten moeten beschikken over een Lightning-aansluiting en dus ook kabel. Via Windows kun je niet het scherm opnemen met Quicktime, deze laatste groep kan overigens beter Quicktime volledig verwijderen (meer info).

Lees ook: Schermafbeelding maken op iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV

Geupdate artikel i.v.m. vernieuwde procedure, origineel van 25/10/14

Wil je zelf apps ontwikkelen met Swift? Dat kan, op appletips maken we je wegwijs in de wereld van Swift, Klik hier voor alle posts, plus lesmateriaal.Reacties


 • Mylene

  29 september 2016 om 15:45

  Hallo,

  Ik probeer dit te doen. Maar mijn quicktime vind mijn iphone niet. Ik heb alles geüpdatet. Hoe kan ik mijn iphone toevoegen aan mijn Quicktime player?
  Ik heb hem met het kabeltje in mijn laptop zitten.

  Alvast bedankt!

  groet

 • Paul

  19 februari 2017 om 10:26

  Mylene, vervelend dat het bij jou niet lukt maar je hoeft de iPhone niet toe te voegen in Quicktime. Heb je wel eens de iPhone gekoppeld via itunes? Misschien dat je dat dan eerst moet doen.

Een reactie toevoegen: