20 april 2016

NieuwsWindows: QuickTime verwijderen wegens beveiligingslekken

QuickTime Player osx retina

Ben jij een Windows gebruiker en heb je QuickTime geïnstalleerd dan moet je deze zo snel mogelijk verwijderen. Er zijn namelijk beveiligingslekken aangetroffen in de software.

Je zou denken dat dit geen probleem moet zijn, echter heeft Apple besloten QuickTime voor Windows niet meer te updaten en te ondersteunen, dit werd bevestigd tegenover WSJ. Hierdoor zullen de lekken niet gedicht worden en loopt je PC gevaar.

Beveiligingslekken al enkele maanden bekend

Het bedrijf Trend Micro heeft de lekken ontdekt en meldt dat door dit lek kwaadwillige op afstand content op je PC kan installeren en bepaalde commando's kan uitvoeren. Het is dus het beste QuickTime zo snel mogelijk te verwijderen van je computer, hoe lees je hieronder terug.

Beveilgingslek Quictime windows

QuickTime verwijderen van een Windows PC

Ben je in het bezit van een PC met Windows 7 of Vista dan kun je het programma verwijderen via Start ▸ Configuratiescherm ▸ Programma's ▸ Programma's en onderdelen ▸ selecteer QuickTime ▸ klik op 'Verwijderen' ▸ volg de instructies.

Windows 10 gebruikers kunnen de software verwijderen via Selecteer op het menu Start Instellingen ▸ Systeem ▸ Apps en onderdelen ▸ Selecteer QuickTime ▸ klik op 'Verwijderen' ▸ volg de instructies.

Geen beveiligingslek voor Mac gebruikers

Mac en OS X gebruikers moeten zich geen zorgen maken, het probleem valt alleen voor bij de Windows-versie. Bovenstaande uitleg is dus niet van toepassing voor OS X.

Lees ook: Ernstig veiligheidslek in Adobe Flash Player aangetroffenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!