29 juni 2017

iOS 11iOS 11 downgraden naar iOS 10 op een iPhone of iPad

feedback assistant beta

Als je ontwikkelaar bent of publieke tester dan heb je misschien al iOS 11 geïnstalleerd op je iPhone of iPad. Vanzelfsprekend gaat het hier om een beta-versie met de nodige aanwezige bugs. Daarom kan het zijn dat je iOS 11 wil downgraden naar de laatste versie van iOS 10.

De huidige iOS beta bevat een aantal bugs en kan bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op de batterijduur van je toestel. Dit is te wijten aan het feit dat de code nog niet is geoptimaliseerd en er extra logbestanden worden gegenereerd voor debug doeleinden. Wanneer je na het testen van iOS 11 terug wil naar iOS 10 dan is dit uiteraard mogelijk

Downgraden van iPhone en iPad en oudere iOS-versie installeren

Download hier de laatste ipsw versie
• Sluit je iDevice aan op je Mac of PC en open iTunes
• Navigeer naar je iDevice en open het overzicht
• Houd de option⌥(alt) (windows: shift⇧) -toets ingedrukt en selecteer 'Zoek naar update'
• Selecteer het iOS 10 .ipsw bestand en bevestig door op 'open' te klikken
• Start de installatie door ‘Werk bij’ te selecteren

Je iDevice wordt onmiddellijk gedowngrade naar iOS 10 zonder hiervoor een herstel proces uit te voeren. Mocht dit niet lukken dien je bovenstaande stappen opnieuw te doorlopen, maar klik dan in plaats van 'Zoek naar update' op 'Herstel iDevice'. Je toestel zal dan volledig worden gewist en opnieuw geïnstalleerd met de 'oude' software.

iOS 11 downgraden op een iPhone of iPAd

iOS 11 downgraden in herstelmodus

Wanneer bovenstaande procedure niet werkt dien je onderstaande stappen te volgen:
• Schakel zoek mijn iPhone/iPad uit via iOS Instellingen ▸ iCloud
• Sluit je iDevice aan op je Mac of PC
• Houd de thuisknop en aan- uitknop ongeveer 10 seconden ingedrukt
• Laat de knoppen los wanneer je het iTunes logo op je iDevice ziet verschijnen

iTunes zal hierna je iDevice detecteren in 'herstelmodus', hierdoor wordt het mogelijk je iDevice te herstellen naar iOS 10. Heb je een iPhone 7 (Plus) dan kun je de herstelmodus activeren door je iPhone uit te schakelen. Druk de volume 'min-knop' in van je iPhone en sluit deze aan op je Mac of PC met de USB-kabel terwijl je de volume min-knop blijft indrukken. Laat de volumeknop los wanneer je het iTunes logo ziet verschijnen op je iPhone.

• Klik vervolgens op herstel terwijl je de option(alt)⌥-toets indrukt (windows: shift⇧)
• Selecteer het zojuist gedownloade iOS 10 .ipsw bestand
• Klik op 'Open' en bevestig door op 'Herstel' te klikken

Je iDevice zal worden hersteld en de laatste versie van iOS 10 zal opnieuw worden geïnstalleerd, het is hierna mogelijk opnieuw een back-up (reservekopie) terug te plaatsen. Let op, je kan alleen een iOS 10 back-up terug plaatsen en geen back-up van iOS 11 (hier te lezen).

Let op: Downgraden kan slechts ±14 dagen na het uitbrengen van een nieuwe iOS versie, je kunt dan alleen terug naar de vorige versie. Is er beta-software geïnstalleerd op je iDevice dan kun je altijd terug naar de laatste officiële versie van iOS

Lees ook: Publieke beta's van iOS 11 of macOS High Sierra installeren

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • JJ

  1 juli 2017 om 12:15

  Ik heb iOS 11 uitgeprobeerd, maar bepaalde apps werken er nog niet onder. Daarom wilde ik iOS 10 terugzetten volgens bovenstaande methode. De iPhone 6s blijft echter steeds dezelfde melding geven, nadat de nieuwe installatie is gedaan blijft hij foutmelding geven en moet hij weer hersteld worden. Echter hersteld hij niet maar blijft in deze foutmelding hangen. Iemand nog andere tips? Toestel is nu dus helemaal niet bruikbaar.

 • joost

  2 juli 2017 om 21:06

  ik zit met exaxt hetzelfde probleem als de reageerder hierboven mij.
  als iemand een oplossing weet, kan die gene dat misschien mailen: *******

  Mijn toestel is onbruikbaar nu…

 • Wesley Fabry

  2 juli 2017 om 21:22

  Herstellen in DFU-mode werkt altijd: https://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/

  @jooar nooit je e-mailadres plaatsen op websites, kan ‘gestolen’ worden en in een spam lijst terrecht komen.

 • Chris

  3 juli 2017 om 12:56

  Ik zat ook op iOS 11 en terug naar iOS 10.3.2. is onmogelijk op deze manier.. Apple staat dat niet toe. Ik ben van iOS 11 terug gegaan naar 10.3.3. en dat lukt wel.. Alleen nu heb ik beta profile verwijderd alleen staat nog steeds bij software update iOS 11 public beta. Iemand oplossing?

 • Albert

  5 juli 2017 om 9:18

  Niet terug naar 10.3.2
  Ik had het zelfde. Je moet naar https://beta.apple.com/sp/betaprogram/restore#ios daar kun je 10.3.3 downloaden. Mijn ipad werkt weer. Nu nog naar 10.3.2 ~~

 • Albert

  5 juli 2017 om 9:44

  Gelukkig, ik ben weer op 10.3.2

 • knw

  6 juli 2017 om 13:08

  Ik heb exact hetzelfde probleem als JJ en Joost. Ik zit te twijfelen om naar een Apple store te gaan, maar ik weet niet of zij het dan wel kunnen oplossen, en ik ben bang dat als ze dat kunnen dat je dan alles kwijt bent. Iemand een oplossing?

 • Wesley Fabry

  6 juli 2017 om 13:10

  Het lijkt er inderdaad op dat je alleen terug naar de beta 10.3.3 kunt. Dit is natuurlijk een nadeel van de beta’s en dit zijn risico’s die het met zich meebrengen. Of je kunt op de publieke beta blijven die wellicht volgende weer een update krijgt of je probeert terug te keren naar 10.3.3 beta: https://beta.apple.com/sp/betaprogram/restore#ios

 • Anne

  7 juli 2017 om 10:13

  Oeiiiiiiii, ik krijg hem niet meer in DFU modus en vanuit iTunes kan ik alleen maar de 10.3.2. (en die pakt ie niet dus..)

  Wat nu te doen? :(

 • Ray

  17 juli 2017 om 18:14

  Helaas zelfde probleem als de andere hier. De oplossing is voor nu, downloaden van de BETA 10.3.3. Weinig problemen met deze beta. Meer stabiel dan de publieke IOS 11 beta..

  Mocht er een oplossing zijn om terug te gaan een stable versie van IOS, let me know :)-

 • Ray

  17 juli 2017 om 18:23

  Intussen is het gelukt. Eenmaal op ios beta 2 kun je niet terug naar ios 10.3.2

  Je zult eerst terug moeten naar ios 11 beta 1 en vanuit daar terug naar 10.3.2

 • Ray

  17 juli 2017 om 19:09

  Nog een aanvulling. Of eigenlijk de beste oplossing. Download de BETA 10.3.3 installeer deze. na de installatie download je handmatig de 10.3.2 versie en installeer je deze. Probleem opgelost mensen..

  Succes!

  https://beta.apple.com/sp/betaprogram/restore#ios (downloaden versie 10.3.3)

  https://istheapplestoredown.com/ios (downloaden versie 10.3.2)

 • richard

  9 augustus 2017 om 21:48

  mijn zoon zijn se is vastgelopen en zit vast in herstelmodus, switch wilt er niet aan werken omdat er blijkbaar ios 11 beta opstaat. via itunes herstellen naar ios 10.3.3 en 10.3.2 lukt ook niet, ik krijg steeds foutmelding 9.

  weet er iemand wat ik moet doen.

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2017 om 8:37

  @richard heb je deze hersteld via DFU-mode? https://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!