8 januari 2017

iOS 10iOS 10: Spotlight overal openen en gebruiken

spotlight icon voor OS X/iOS

Met behulp van Spotlight in iOS kun je snel content zoeken en openen. Zo kun je zoeken naar apps, bestanden, e-mails, berichten, etc. die aanwezig zijn op je iPhone of iPad.

Niet alleen kun je Spotlight gebruiken om te zoeken op je iDevice, maar ook om te zoeken op het internet. De optie kan namelijk ook resultaten van het internet, App Store, Twitter en meer tonen. Vanaf iOS 10 kun je overal in iOS spotlight raadplegen.

Hoe Spotlight openen op een iPhone of iPad

Sinds de introductie van Spotlight kun je deze openen door met één vinger naar beneden te vegen op het beginscherm (app-overzicht) van je iDevice. Daarnaast is de zoekfunctie ook te raadplegen door het eerste beginscherm van je iDevice te openen. Dit doe je door steeds naar rechts te vegen.

Spotlight openen in iOS 10 op verschillende manieren

Vanaf iOS 10 kun je Spotlight ook raadplegen vanuit het Berichtencentrum. Dit doe je door met één vinger omlaag te vegen vanaf de bovenkant van het scherm. Bovenaan het Berichtencentrum vind je een zoekbalk terug, tik hierop en vul de opdracht in.

Omdat het Berichtencentrum altijd en overal te gebruiken is kun je vanaf nu ook op deze manier altijd Spotlight openen en gebruiken. Natuurlijk kun je ook Siri gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren.

3D Touch gebruiken in Spotlight

Goed om te weten, vanaf iOS 10 kun je ook 3D Touch toepassen op de app-suggesties in Spotlight. Druk stevig op de app om de snelkoppelingen te raadplegen.

Lees ook: Interactieve meldingen gebruiken, aanpassen en uitschakelen vanaf iOS 10

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!