Menu

13 januari 2013

10.8Notities lokaal bewaren op je Mac

Notities is één van de nieuwe applicaties in Mountain Lion. De Notitie applicatie lijkt sterkt op de iOS iPad versie. Het grote voordeel van deze applicatie is dat alle notities met behulp van iCloud worden gesynchroniseerd met je iPhone, iPad en iPod Touch.

Hierdoor kun je een notitie aanpassen op je Mac en vervolgens zie je de aanpassing ook op je iDevice. Handig is dit zeker, echter zijn er misschien ook bepaalde aantekeningen die je liever alleen op je Mac wilt bewaren. Dan kun je ervoor kiezen om bepaalde notities lokaal op je Mac te bewaren.

Open hiervoor de Notitie-applicatie en klik in de menubalk op ‘Weergave’. Activeer de optie ‘Toon mappenlijst’, links in het notitie-venster wordt de mappenlijst geopend. Hier vind je al de opties ‘iCloud’ en ‘Op mijn Mac’ terug. Selecteer de optie ‘Op mijn Mac’ om alleen notities op te slaan op je Mac.

Wanneer je een extra map wilt toevoegen, bijvoorbeeld ‘Werk’ kun je dit eenvoudig doen. Klik met behulp van de rechtermuisknop links onder ‘Op mijn Mac’ en selecteer de optie ‘Nieuwe map’. Voer een gewenste naam in.

Meer tips over Notitie kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Roland 13 januari 2013 om 13:57

  Op zich kan ik de lokale opslag missen, maar bij mij staat er geen map ‘Op mijn Mac’ in de mappenlijst….

 • marco 13 januari 2013 om 14:30

  Ik vind de lokale opslag juist irritant. Ik zou juist willen dat ik het kon uitschakelen.

 • Patrick Bijvoet 13 januari 2013 om 22:07

  Ik gebruik Evernote. Veel prettiger. Mooi archiveringssysteem

 • Roel 28 februari 2013 om 19:54

  Net als boven door Roland opgemerkt, staat er bij mij geen map “op mijn Mac” in de lijst. Hoor graag hoe ik dit kan oplossen.

 • gijs 18 juli 2013 om 9:04

  ik ben dus een concept aan het samenstellen en daar voor zou ik deze notities graag in mapjes plaatsen… als ik mijn huidige notitie naar een mapje op mijn locale opslag sleep dan is dat niet mogelijk, iemand tips ?

 • Jasja 18 november 2013 om 22:48

  Op mijn iMac heb ik ook niet “Op mijn Mac” . Ik heb alleen iCloud en mijn Yahoo account. Hoe kan ik “Op mijn Mac” toevoegen. Bij accounts heb ik dat niet gevonden.
  Alvast dank.

Een reactie toevoegen: