24 maart 2017

Luminar: Foto’s op een professionele manier bewerken

luminar logo

De Foto's applicatie op de Mac beschikt over een hoop bewerkingsopties en ook de nodige filters. Toch is dit slechts de basis, gelukkig kun je sinds OS X El Capitan de mogelijkheden uitbreiden met extensies. Een mooi voorbeeld hiervan is Luminar, een foto's app die onlangs gelanceerd is.

Veel Mac gebruikers zeggen al dat Luminar een waardige opvolger is voor Aparture. De eerdere fotobewerkingsapplicatie van Apple voor professionals. Met de komst van Foto's voor Mac is de doorontwikkeling van Aparture en iPhoto gestopt. Wie dus een opvolger zoekt moet zeker eens Luminar bekijken.

Verschillende mogelijkheden met Luminar

De fotoapplicatie Luminar bevat een hoop functies en mogelijkheden. Zo beschikt de applicatie over tientallen standaard filters die met één druk op de knop je foto's bewerkt. Zo kun je deze meteen een frissere uiterlijk geven of de kleuren verbeteren zonder gedoe. De fotoapplicatie indexeert automatisch de foto en zal hierop de filters en effecten aanpassen waardoor het resultaat altijd realistisch is.

Niet alleen kun je filters gebruiken, de applicatie bevat een hoop bewerkingsopties. Eenvoudig kun je de scherpte, belichting, gloed, temperatuur, helderheid, contrast, enzovoorts aanpassen. Daarnaast kun je foto's makkelijk retoucheren, vormen en tekeningen toevoegen, klonen, wazig maken en nog veel meer. De tools van Luminar zijn sterk en bijzonder goed verwerkt in de applicatie. Bovendien voelt alles vertrouwd omdat de interface te vergelijken is met Foto's voor Mac of Aperture.

Ook te gebruiken in Foto's voor Mac en Touch Bar ondersteuning

Luminar kun je als losse applicatie gebruiken, maar deze kun je ook benaderen vanuit foto's als een extensie. Hoe je dit precies doet lees je hier terug. Daarnaast biedt de fotoapplicatie ook plugins voor Photoshop en Lightroom aan, hierdoor kun je vanuit verschillende applicaties de app raadplegen.

Luminar in Foto's voor Mac en Touch Bar

Tot slot is Luminar helemaal klaar voor de nieuwe MacBook Pro, de applicatie heeft namelijk Touch Bar ondersteunen. Hiermee heb je snel toegang tot alle tools en filters. Meer informatie over deze fotoapplicatie lees je hier terug.

appletips.nl bezoekers profiteren tijdelijk van korting

Gebruik de kortingscode 'APPLETIPS' bij het afrekenen en je krijgt €10 extra korting op Luminar waardoor je slechts €59 voor de aanbieding hoeft te betalen!

Klik hier om Luminar met korting aan te schaffen

Download gratis trail versie

Wil je liever eerst Luminar uitproberen? Dat kan, je kunt de gratis trail versie hieronder downloaden:

Luminar

Luminar Categorie: Photography, Productivity
Ontwikkelaar: macphun.com, LLC
Mac OS X  4+  115 MB DOWNLOAD TRIAL VERSION

Lees ook: Wat zijn Aandenkens in Foto’s en hoe werkt het?


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!