14 april 2017

ScreencastFoto’s bewerken met extensies van derden in Foto’s voor Mac

Foto's voor OS X logo

Met behulp van de Foto's voor Mac applicatie is het al mogelijk om foto's op een professionele manier te bewerken. Zo kun je heel veel aspecten handmatig aanpassen voor het beste eindresultaat. Daarnaast kun je ook foto's bewerken met behulp van extensies van derden.

Dat is ontzettend handig, want op deze manier kun je in één keer de foto’s applicatie professioneel uitbreiden. Ontwikkelaars (vooral foto apps) kunnen hun applicaties optimaliseren voor Foto’s voor Mac, hierdoor kunnen ze een extensie maken voor de app. Enkele goede voorbeelden zijn: Luminar, Pixelmator en BeFunky. Al deze applicaties geven je enkele handige en unieke tools.

Zo kun je met bijvoorbeeld met BeFunky de huid aanpassen, tanden witter maken, oneffenheden verwijderen, automatisch professioneel verbeteren, etc. Met Pixelmator kun je ondermeer klonen en oneffenheden verwijderen en Luminar biedt een hoop extra filters, professionele tools en nog veel meer. Welke mogelijkheden deze extensies hebben is afhankelijk van de app, maar de manier van activeren en gebruiken is voor allen gelijk

Foto's bewerken met extensies in Foto's voor Mac

• Open Foto’s voor Mac
• Selecteer een foto, open deze en navigeer naar de knoppenbalk
• Klik op de bewerk-knop (3 horizontale strepen met bolletjes) of druk op enter
• In de rechterkolom kun je de optie ‘Extensies’ selecteren

Vanaf macOS High Sierra kun je dit raadplegen via Foto's ▸ Open de Foto ▸ Bewerk ▸ Klik op de cirkel met drie bolletjes

Foto's bewerken met extensies in Foto's voor Mac

Hier vind je alle applicaties terug die extensie voor Foto's aanbieden, klik op de meer-knop om eventueel meerdere applicaties toe te voegen. De extensies hebben hun eigen instellingen, het is lastig om deze allemaal te bespreken. Experimenteer er vooral op los want extensies geven extra functionaliteit aan Foto's voor Mac en bieden veel meer mogelijkheden tot bewerking van je foto's.

Foto's bewerken met luminar in Foto's voor Mac

De bewerkingen worden uiteraard gesynchroniseerd met al apparaten via de iCloud-fotobibliotheek en zijn dus ook te bekijken op je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch, Apple TV en andere Macs. In iOS kun je ook extensies toepassen, klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Foto's op een professionele manier bewerken met Luminar


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Sharks

  14 april 2017 om 13:18

  Weet iemand of er een overzicht is van alle beschikbare extensies?

 • Wesley Fabry

  14 april 2017 om 13:19

  @sharks die is er helaas niet

 • Mariette

  20 april 2017 om 12:05

  In het vak ‘Extensies’ komen geen opties tevoorschijn. Bovendien staat er in de linkerkolom onder Foto’s – niet geactiveerd. Hoe kan ik ‘m wel activeren? En krijg ik dan de extensies te zien?

 • Wesley Fabry

  20 april 2017 om 13:08

  @mariette extensies kun je beheren via systeemvoorkeuren: https://www.appletips.nl/yosemite-het-deel-menu-aanpassen-en-beheren-extensies/
  In de instellingen voor ‘Foto’s’ vind je alle extensies voor foto’s, staan hier geen apps tussen? Dan heb je geen ondersteunende apps geïnstalleerd.

 • Henk van der Veen

  6 oktober 2017 om 15:43

  Kun je op een of andere manier binnen Foto de foto’s ook aanpassen qua grootte (resolutie)?
  Is daar een extensie app voor beschikbaar.

 • Wesley Fabry

  7 oktober 2017 om 9:17

  @henk Je kunt wel de verhoudingen aanpassen via de foto ▸ Bewerk ▸ Snij bij (knoppenbalk in High Sierra) Er zullen vast wel extensies zijn van apps die dat kunnen alleen weet ik er op dit moment niet zo 1-2-3 eentje.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!