6 januari 2017

Mac: Vip-contacten aanmaken, beheren en gebruiken

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Wanneer je iedere dag tientallen e-mails ontvangt kan het voorkomen dat je het overzicht in je inbox kwijt raakt. Met behulp van de functie vips is het mogelijk een bepaald contactpersoon toe te wijzen als vip (belangrijke contactpersoon).

Hierdoor worden alle e-mails van de desbetreffende persoon weergegeven in de speciale vip-inbox. Op deze manier heb je snel alle e-mailberichten van deze personen gegroepeerd in een handig overzicht. Vips zijn voorzien van een eigen postbus en kun je uiteraard ook gebruiken bij regels. Daarnaast worden vips gemarkeerd met een ster zodat ze altijd onmiddellijk opvallen.

Vip-contacten aanmaken in macOS (OS X)

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar het postbussen-overzicht (eerste pagina)
• Open een Mail van een contactpersoon die je vip wilt maken
• Plaats de muisaanwijzer op de naam
• Voor de naam verschijnt een ster
• Klik op de ster om de persoon meteen te markeren als vip

Daarnaast kun je ook op het drop-down-teken (⌄) klikken naast de naam van de ontvanger. Kies vervolgens voor de optie 'Voeg toe aan vips'. Via deze weg kun je ook de vips weer verwijderen. Daarnaast kun je via de vip-lijst in de navigatiekolom op de Mac ook met een secundaire klik te klikken op de contactpersoon in de lijst. Kies dan in het contextmenu voor 'Verwijder uit vips'.

vip-contacten beheren en gebruiken in Mac voor Mac

In de navigatiekolom van Mail zal de inbox voor Vips worden geactiveerd. Wanneer je meerdere contactpersonen hebt benoemd als vip zullen de namen worden gebruikt als onderliggende postbussen in de vip-inbox. Vanuit hier heb je snel toegang tot alle berichten van die bepaalde persoon. Wanneer je een ongelezen e-mailbericht van vip hebt ontvangen, kun je deze herkennen door de blauwe ster voor het bericht.

Via de algemene instellingen in Mail is het mogelijk om alleen een melding te krijgen wanneer er een nieuw bericht van een vip binnenkomt. Deze optie kun je terugvinden via: Menubalk ▸ Mail ▸ Voorkeuren… ▸ Algemeen. Selecteer vervolgens 'Vips' bij de optie 'Meldingen nieuw bericht'.

Lees ook: Vips aanmaken, beheren en gebruiken in iOS (iPhone en iPad)Reacties


 • wil Meijer

  26 februari 2017 om 15:56

  L.S.
  Ik wil een vip persoon verwijderen, helaas is ze overleden en kan haar dus niet via de ster naast haar naam in een mail uit de vip lijst verwijderen.
  Is er een andere manier?
  Met vriendelijke groet,
  Wil Meijer.

 • Wesley Fabry

  27 februari 2017 om 11:33

  @Wil als je op de Mac de lijst in de kolom opent kun je met een secundaire klik (rechtermuisknop) klikken op de naam en daarna in het context menu kiezen voor ‘Verwijder uit Vips’.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!