29 december 2016

iOS: Vip-contacten aanmaken, beheren en gebruiken

mail icon iOS

Al sinds iOS 6 en OS X Mountain Lion kunnen iCloud-gebruikers vip-contacten gebruiken in Mail. Met behulp van deze functie is het mogelijk om bepaalde contactpersonen als vip (belangrijke contactpersoon) te markeren. Hierdoor worden alle e-mails van de desbetreffende persoon weergegeven in de vip inbox.

Op deze manier heb je snel alle e-mailberichten van deze personen gegroepeerd in een handig overzicht. Vips kun je voorzien van een eigen geluid of alleen voorrang geven bij meldingen. Daarnaast worden vanaf iOS 10 de vip-contacten gebruikt in de Mail widget.

Vip-contacten aanmaken in iOS

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar het postbussen-overzicht (eerste pagina)
• Tik naast 'Vip' op het i-icon
• Tik op 'Voeg vip toe'
• Zoek naar de contactpersoon en kies deze in de lijst
• De vip wordt toegevoegd aan de lijst

Veeg van rechts naar links over de contactpersoon om deze te verwijderen als vip. Open nu het postbus 'Vip' om alle e-mailberichten van je belangrijke contactpersonen te bekijken. Zie je vip niet in het postbussen-overzicht staan? Tik dan eerst op 'Wijzig' en vink hier de optie 'Vip' aan. Bevestig door op 'Gereed' te tikken.

vip-contacten aanmaken en gebruiken in iOS

Meldingen voor vips beheren

Vips kun je een eigen geven. Dit kun je aanpassen via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Mail ▸ Vip. Via deze instellingen kun je bijvoorbeeld de meldingsstijl aanpassen of een ander geluid kiezen.

Lees ook: Trucje om alle e-mailberichten in één keer te verwijderen of verplaatsenReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!