4 maart 2017

iOS 9Flitser (Retina Flash) gebruiken bij het maken van selfies met een iPhone of iPad

camera icoon iOS

De nieuwste generatie iPhones en iPads beschikken over een flitser voor het maken van selfies, een bijzondere optie genaamd Retina Flash.

Deze functie tovert het scherm van je iPhone of iPad om tot een flitser. Als je een selfie maakt, meet een voorflits de belichting van je omgeving. De True Tone Flash op het scherm zorgt er vervolgens voor dat de kleur wordt afgestemd op het omgevingslicht.

Door een speciale displaychip zal het scherm extreem oplichten, die op zijn beurt ervoor zorgt dat het scherm een flits produceert. Deze is drie keer zo helder is als normaal (gewone lichtflits geproduceerd door een standaard scherm). Dat geeft als resultaat een schitterende foto met natuurlijke kleuren en huidtinten. Hoe je de filter kunt activeren lees je in onderstaande procedure.

Retina Flash flitser activeren en gebruiken

• Open de Camera applicatie
• Switch naar de FaceTime HD-camera (selfie)
• Tik bovenaan in de knoppenbalk op het bliksemschicht
• Kies voor 'Aan', 'Auto(matisch)' of 'Uit'

Voorbeeld van Retina Flash flitser iPhone 6s, SE en iPad Pro

Als de flits aan is zal boven de cameraknop een gele knop met bliksemschicht tevoorschijn komen, tik op de cameraknop om een foto (selfie) te maken. Het scherm zal oplichten en de kleuren aanpassen op het omgevingslicht.

Lees ook: Filmen in 4K, wat is het en hoe activeren in iOS?

Deze optie is beschikbaar op de iPhone 6s, iPhone 7, iPhone SE en iPad Pro of nieuwer. Bijgewerkt artikel met toevoeging van apparaten, origineel van 10/10/2015Reacties


 • escom1993

  9 april 2016 om 10:17

  Ik wil een nieuwe iPad mini 4 kopen. Heeft die ook zo’n flitser ?

 • Wesley Fabry

  9 april 2016 om 10:18

  Neen dat heeft deze niet.

 • alexander

  7 mei 2016 om 12:30

  Waarom kan dit niet op alle apparaten? het is immer een software iets om gewoon een groot wit of witbalans vlak met een bepaalde intensiteit weer te geven voor een korte periode. En daarmee zouden dus alle apparaten zonder flash aan de voorkant gebaat zijn.

 • Wesley Fabry

  7 mei 2016 om 12:33

  Omdat niet alle apparaten dit kunnen wegens gebrek sensor: Als je een selfie maakt, meet een voorflits de belichting van je omgeving. De True Tone Flash op het scherm zorgt er vervolgens voor dat de kleur wordt afgestemd op het omgevingslicht.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!