27 maart 2017

ScreencastiOS: Filmen in 4K, wat is het en hoe activeren?

Video's logo slowmotion

De iPhone 6s (plus), iPhone 7 (plus), iPhone SE en iPad Pro 9,7" kan filmen in 4K kwaliteit, je filmt dan de video’s in een belachelijke hoge resolutie. Voor degene die niet op de hoogte zijn, 4K is een soort van opvolger van HD en kent een resolutie van 4096 x 2160 pixels.

Dit houdt in dat de content wordt weergegeven met ongeveer acht miljoen pixels, vier keer zoveel als bij HD, hierdoor worden de video’s nog scherper en gedetailleerder. Leuk om te weten, ondertussen is er ook 8K de opvolger van 4K, maar er zijn nog maar weinig apparaten die dit ondersteunen.

Het is mooi dat je kunt filmen in 4K kwaliteit, maar of je dit vaak gaat gebruiken is nog maar de vraag. 4K vraagt veel opslagruimte, 1 minuut aan 4K-video staat gelijk aan ongeveer 375MB aan opslagruimte. De 4K functionaliteit zal dus vooral worden gebruikt door filmmakers en hobbyisten.

Filmen in 4K activeren

• Ga naar 'Instellingen' om 4K te activeren
• Open 'Foto’s en Camera'
• Tik op 'Neem video op'
• Selecteer hier '4K op 30 bps'

Filmen in 4K op een iPhone

Het valt gelijk op dat er slechts 30 beelden per seconden zullen worden gemaakt bij het filmen in 4K, terwijl je bij 1080p HD 60 beelden per seconden kan filmen. In theorie houdt dit in dat 4K video’s minder vloeiend zullen zijn dan de 1080P HD 60 bps.

4K video’s afspelen

Om 4K video’s af te spelen heb je een 4K scherm nodig, ondersteunt jouw TV geen 4K dan heb je er eigenlijk vrij weinig aan. Wie een iMac met retina 5K-display heeft kan wel de 4K video’s in hoge kwaliteit afspelen en bekijken. Het is dus een prachtige functie die eigenlijk pas in de toekomst interessant wordt.

Met behulp van de iMovie iOS applicatie is het mogelijk om 4K video’s te bewerken op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Lees ook: Slow motion video’s maken met 240 beelden per seconde


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Cloverfield

    27 maart 2017 om 12:40

    Wel grappig dat je ’t op een Apple tv 4 en macs (behalve de 5k) niet kunt afspelen.
    Maar goed met je nieuwe Mac kun je je nieuwe iPhone ook niet opladen 😂

    Hopelijk heeft de volgende iPhone wel 4k met 60 bps

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!