17 september 2017

iOS 10iOS: Niet geoptimaliseerde apps bekijken op een iPhone of iPad

instellingen ios logo 7 retina

Apple gaat in iOS 11 afscheid nemen van ruim 200.000 applicaties. Dit zijn allemaal apps die nog de oude 32-bits structuur bevatten. Wanneer momenteel een 32-bits app wordt gebruikt op je iDevice, laadt iOS naast de 64-bits ook 32-bits versies van iOS frameworks en drivers. Dit zorgt voor meer geheugengebruik en een tragere iPhone of iPad.

Omdat Apple in iOS 11 gaat overstappen naar een volledig 64-bits besturings­systeem kun je vanaf iOS 10.3 al controleren welke apps nog gebruikmaken van dit oude 32-bits systeem. Bij het opstarten van zo'n applicatie krijg je al een melding te zien dat deze app iPhone of iPad mogelijk trager laat werken. Let wel, dit is niet altijd het geval. in iOS 10.3 kun je ook een lijst met appcompatibiliteit openen en alle niet geoptimaliseerde apps bekijken.

Appcompatibiliteit en oude apps bekijken in iOS

De verouderde en niet geoptimaliseerde applicaties in iOS kun je eenvoudig raadplegen via onderstaande stappen.
• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Info'
• Selecteer in de lijst de optie 'Apps'

Wanneer je 'Apps' niet kunt aantikken en openen wil dit zeggen dat alle apps op je iPhone of iPad compatibel zijn met iOS 11 en de 64-bits structuur hebben.

Appcompatibiliteit controleren in iOS 10

De appcompatibiliteit-optie wordt geopend en er verschijnt een lijst met alle oude 32-bits applicaties. Deze apps zullen in toekomstige versies van iOS waarschijnlijk niet meer werken. Zolang de ontwikkelaars deze niet voorziet van een update zal deze in de lijst blijven staan.

Je kunt de toekomstige versie van iOS afwachten of opzoek gaan naar een alternatieve applicatie. Ook betalende apps kunnen in deze lijst voorkomen en mogelijk onder iOS 11 niet meer werken, het is aan de ontwikkelaar (niet Apple) om dit probleem op te lossen. Het is niet mogelijk je geld terug te krijgen.

Lees ook: Het nieuwe Apple File System (APFS), vanaf iOS 10.3 en later op de Mac

appletips applicatie is vernieuwd!

Wie onze oude applicatie nog heeft geïnstalleerd zal merken dat deze app in de lijst voorkomt. Gelukkig hebben we afgelopen maart een nieuwe versie uitgebracht die weer volledig compatibel is. De appletips app is gratis te downloaden in de iOS App Store!

at | technieuws
at | technieuwsCategorie: News, Reference
Ontwikkelaar: Richard Ijzermans
iPad & iPhone  4+  20 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • pieter

  2 april 2017 om 12:08

  Bedankt voor de goede tip, zal niet meer mijn iPhone 5S updaten wat waarschijnlijk toch al geen goed idee is.
  Voor je het weet kan je zo je apparaat weg gooien qua super traagheid.

 • Marc Hemeryck

  17 september 2017 om 15:57

  @Pieter : het is helemaal niet zeker dat uw 5S trager gaat werken, door het APFS werkt mijn 6S plus zelfs sneller dan voorheen onder de definitieve iOS 11 beta.

Een reactie toevoegen: