17 september 2016

Kleine wijzigingen in iOS 10 (#1)

Direct een link delen

Vanaf iOS 10 kun je snel een link delen. Voorheen moest je eerst de link openen en daarna kon je via de deel-knop de link delen.

Vanaf iOS 10 kun je direct de link delen. Leg je vinger op de link tot het pop-up venster verschijnt, je krijgt nu de optie 'Deel' te zien. Tik op deze optie om de link direct te delen via het deel-menu.

kleine wijzigingen iOS 10 links en wereldklok

Analoog versie van de wereldklok

De Klok applicatie bevat al jaren een tabblad voor wereldklokken. Hierin kun steden toevoegen om de huidige tijd van die plek te bekijken. In voorgaande versies van iOS was dit altijd een Analoog versie van de klok, wanneer je erop tikte kon je de digitale versie bekijken. Vanaf iOS 10 is alleen nog maar de digitale versie beschikbaar. Daarnaast is de gehele Klok applicatie nu voorzien van een zwarte interface, voorheen was dit wit.

Snel controleren of je iPhone of iPad vergrendeld is

Het nieuwe toegangsscherm en ontgrendelen in iOS 10 zorgt voor verwarring. Gelukkig kun je snel controleren of je iPhone of iPad vergrendeld is. Nieuw is het hangslot in de statusbalk op het toegangsscherm. Als deze gesloten is, is je iDevice vergrendeld. Bij het ontgrendelen gaat het handslot open en verdwijnt deze. Meer over de nieuwe manier van ontgrendelen lees je hier terug.

Apps verwijderen in iOS licht gewijzigd

Het verwijderen van applicatie in iOS 10 is vrijwel gelijk gebleven. Leg je vinger op een app tot deze gaat wiebelen en tik op het kruisje. Dan treed de wijzingen op, de knoppen 'Annuleer' en 'Verwijder' zijn van plaats gewisseld. Wie vaak apps heeft verwijderd zal nu vast per ongeluk op 'Annuleer' tikken i.p.v. 'Verwijder'. Bovendien heeft de verwijderknop nu een rode kleur gekregen.

kleine wijzigingen iOS 10 ontgrendelen, verwijderen en instellingen

Instellingen voor mail, contacten en agenda

Tot iOS 10 werden de instellingen voor mail, contacten en agenda samen gebundeld tot één instellingen. Vanaf iOS 10 is dit verleden tijd en hebben deze drie applicaties een eigen instellingen. Dit is net wat overzichtelijker want de lijst werd wel heel lang.

Lees ook: Hoe de Personen-functie gebruiken in Foto's


Reacties


Een reactie toevoegen: