7 januari 2017

BasisiOS: Snel toegang tot je favoriete website met een snelkoppeling op het beginscherm

iOS safari icoon

De meeste websites hebben ook een goede mobiele versie en misschien niet een eigen applicatie. Daarom kun je ook eenvoudig een webpagina toevoegen aan het beginscherm van je iPhone of iPad.

Via de snelkoppeling heb je snel toegang tot de website. Wanneer je namelijk op het icoon tikt wordt deze namelijk onmiddellijk geopend in Safari. De webpagina wordt ververst zodat je altijd de laatste informatie hebt. Dit is erg handig wanneer je graag een mobiele versie gebruikt van een website.

Websites op het beginscherm plaatsen in iOS

• Open appletips.nl (of een andere webpagina) in iOS Safari
• Tik op het deel-icon in de navigatiebalk (vierkant met pijl omhoog)
• Veeg in de onderste rij van het deel-menu naar links of rechts
• Tik op de optie ‘Voeg toe aan beginscherm’

Vanaf iOS 10 heet deze optie 'Zet op beginscherm'

Websites plaatsen op iOS beginscherm

iOS gaat aan de slag en maakt een snel koppeling, eventueel kun je de naam en/of url aanpassen. Tik op 'Voeg toe' om de webpagina toe te voegen aan het beginscherm. Onmiddellijk wordt de snelkoppeling geplaatst en kun je deze net zoals andere apps verplaatsen naar een gewenste positie. Door webpagina’s toe te voegen aan je beginscherm kun je ze nog sneller raadplegen. Mocht de pagina al geopend zijn in Safari, dan wordt deze niet opnieuw toegevoegd, maar ververst. Zeker een aanrader voor je favoriete websites.

Lees ook: Alle Safari tabbladen in één keer afsluiten in iOS

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • Frank van Waard

  17 januari 2017 om 9:15

  Hoe doe je dat bij Firefox op iOS?

 • Wesley Fabry

  17 januari 2017 om 9:18

  @frank dat is niet mogelijk, alleen safari heeft deze ‘rechten’.

 • kameel

  30 mei 2017 om 12:47

  Ik heb websites toegevoegd, maar het lukt niet om ze weer te verwijderen. Hoe doe ik dat? Door het icoontje ca. 1 a 2 seconden in te drukken, gaat het wel schudden, maar ik krijg geen kruisje om het te verwijderen.

 • Wesley Fabry

  30 mei 2017 om 13:01

  @Kameel het verwijderen zou inderdaad zo moeten werken, al eens geforceerd herstart? Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

 • Bas

  2 juni 2017 om 11:18

  ik heb een website die geforward wordt die ik wil toevoegen in het beginscherm. echter kan ik de pagina alleen opslaan nadat hij geforward is en kan ik niet de URL aanpassen. Is hier nog iets mogelijk om toch voor elkaar te krijgen.

  gr Bas

 • Wesley Fabry

  2 juni 2017 om 11:32

  @bas ik ben bang dat het dan niet lukt, je kunt helaas niet achteraf de website aanpassen. Misschien door snel te zijn en het doorsturen te stoppen zodat je toch de ‘oude’ link hebt.

 • Geert

  21 juli 2017 om 8:56

  ik zie de optie ‘Voeg toe aan beginscherm’ nergens staan in het menu ?

 • Wesley Fabry

  21 juli 2017 om 9:51

  @geert Apple heeft het weer eens aangepast, het heet nu ‘Zet op beginscherm’

 • Maudi

  31 juli 2017 om 11:37

  Ik zie alleen het icoontje Voeg toe aan Icloud Drive, kan ik ergens de optie ‘zet op beginscherm’ aanzetten zodat ik dit kan doen?

 • Wesley Fabry

  31 juli 2017 om 11:44

  @maudi de optie is standaard aanwezig, kan niet in of uitgeschakeld worden. Let wel, het kan alleen bij Safari, dus geen chrome, firefox of welke mobiele browser dan ook.

 • Elias

  19 september 2017 om 23:06

  Toevoegen op beginscherm is mij idd gelukt, maar hoe krijg je deze verwijderd? Ik zie geen nergens een kruisje staan als ik het lang ingedrukt hou?

 • Wesley Fabry

  20 september 2017 om 8:44

  @Elias niet drukken, je vinger op de snelkoppeling leggen en wachten tot deze gaat wiebelen om het kruisje te activeren. Het werkt precies op dezelfde manier als het verwijderen van een app.

 • ingrid

  22 september 2017 om 12:09

  Ik zie op het scherm bij activiteiten wel ‘zet op beginscherm’ staan, maar ik kan daar geen keuze maken. Na aanklikken gebeurt er niets, alsof deze activiteiten ergens geblokkeerd staan.

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 12:16

  @ingrid het zou gewoon aantikbaar moeten zijn, herstart je iPhone/iPad een geforceerd, wellicht helpt dat. Je apparaat kun je geforceerd herstarten via deze stappen: https://www.appletips.nl/geforceerd-herstarten/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!