7 januari 2017

BasisiOS: Snel toegang tot je favoriete website met een snelkoppeling op het beginscherm

iOS safari icoon

De meeste websites hebben ook een goede mobiele versie en misschien niet een eigen applicatie. Daarom kun je ook eenvoudig een webpagina toevoegen aan het beginscherm van je iPhone of iPad.

Via de snelkoppeling heb je snel toegang tot de website. Wanneer je namelijk op het icoon tikt wordt deze namelijk onmiddellijk geopend in Safari. De webpagina wordt ververst zodat je altijd de laatste informatie hebt. Dit is erg handig wanneer je graag een mobiele versie gebruikt van een website.

Websites op het beginscherm plaatsen in iOS

• Open appletips.nl (of een andere webpagina) in iOS Safari
• Tik op het deel-icon in de navigatiebalk (vierkant met pijl omhoog)
• Veeg in de onderste rij van het deel-menu naar links of rechts
• Tik op de optie ‘Voeg toe aan beginscherm’

Websites plaatsen op iOS beginscherm

iOS gaat aan de slag en maakt een snel koppeling, eventueel kun je de naam en/of url aanpassen. Tik op 'Voeg toe' om de webpagina toe te voegen aan het beginscherm. Onmiddellijk wordt de snelkoppeling geplaatst en kun je deze net zoals andere apps verplaatsen naar een gewenste positie. Door webpagina’s toe te voegen aan je beginscherm kun je ze nog sneller raadplegen. Mocht de pagina al geopend zijn in Safari, dan wordt deze niet opnieuw toegevoegd, maar ververst. Zeker een aanrader voor je favoriete websites.

Lees ook: Alle Safari tabbladen in één keer afsluiten in iOS

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Frank van Waard

    17 januari 2017 om 9:15

    Hoe doe je dat bij Firefox op iOS?

  • Wesley Fabry

    17 januari 2017 om 9:18

    @frank dat is niet mogelijk, alleen safari heeft deze ‘rechten’.

Een reactie toevoegen: