10 maart 2017

ScreencastKaarten: Nederlandse, Belgische en overige steden bekijken in 3D

kaarten icoon

In de Kaarten applicatie van Apple is het mogelijk om steden en de nabij omgeving te bekijken in 3D. Sinds de lancering heeft Apple een aantal Nederlandse steden, maar ook Belgische toegevoegd. Ook is het bijzonder om een Flyover-tour te starten om op deze manier een stad vanuit je luie stoel te ontdekken.

De 3D-functie geeft een stad driedimensionaal weer en kun je alle details van een stad bekijken vanaf je iPhone, iPad of Mac. Niet alleen kun je de desbtreffende stad in 3D bekijken, maar ook de omliggende dorpen. Deze lijst bevat alle 3D steden en Flyover-tours die je kunt bekijken.

Steden in 3D bekijken in iOS en macOS (OS X)

Om steden in 3D te bekijken op een iPhone kan dit eenvoudig doen door de Kaarten applicatie te openen en te tikken op de i-knop. Kies voor satelliet en sluit het venster. Zoek naar een 3D-stad via het zoekveld. Veeg met twee vingers omhoog op de kaart om het 3D-effect te activeren. Zoom in, uit en draai om de steden te bekijken.

Wie de steden in 3D op zijn Mac wilt bekijken kan klikken op de knop 'Satelliet' en daarna op '3D' onderaan de kaart. Vervolgens kun je de kaart driedimensionaal bekijken. Klik op de knop '3D' en houdt de klik vast. Sleep deze knop nu omhoog of omlaag om de weergave aan te passen.

Nederlandse steden, en Belgische in 3D

Belgische en Nederlandse steden in 3D

Hieronder vind je een lijst van alle Nederlandse en Belgische steden en omgeving die te bekijken zijn in 3D en/of Flyover-tours bevatten.

Nederland

• Eindhoven
• Utrecht
• Rotterdam

België

• Antwerpen
• Brugge
• Brussel
• Gent

Lees ook: Bekijk steden op een nieuwe manier in de kaarten app (Flyover-tour)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: