30 mei 2017

iOS: Meldingen voor verbinden met wifi uitschakelen

wifi-logo

Zodra je een bekend of openbaar wifi netwerk verlaat zal je iPhone automatisch overschakelen naar het mobiele netwerk. Wanneer je vervolgend binnen het bereik van een nieuwe en onbekend netwerk komt zal iOS je vragen of je verbinding wil maken met dit netwerk.

In principe is dit een heel handige optie waarmee je eventueel data over het mobiele netwerk kunt besparen. Helaas heeft deze functie ook een aantal nadelen. Zo verschijnen de meldingen vaak op ongewenste momenten en zijn de meeste wifi netwerken voorzien van een wachtwoord. Hierdoor kan er niet automatisch verbinding worden gemaakt met het netwerk.

Het grootste nadeel is misschien nog wel de batterijduur, omdat iOS voortdurend zoekt naar wifi netwerken zal de batterijduur van je iPhone of iPad drastisch afnemen. Het is daarom beter het automatisch vragen naar verbindingen uit te schakelen.

Wifi meldingen voor automatisch verbinden uitschakelen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Wifi'
• Schakel de optie 'Vraag om verbinding'

wifi meldingen uitschakelen.

Wanneer deze optie is uitgeschakeld dan zullen er geen meldingen meer verschijnen. Je iDevice zal echter wel verbinding maken met bekende netwerken zodat je niet steeds handmatig het wifi netwerk moet selecteren. Als er geen bekende netwerken beschikbaar zijn moet je handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk via Instellingen ▸ Wifi.

Bijgewerkt artikel, origineel van 29/06/2013







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!