29 juni 2013

iOS: Meldingen voor verbinden met Wi-fi uitschakelen

wifi-logoWanneer je buiten het bereik van een bruikbaar Wi-Fi netwerk bent dan schakelt je iPhone, iPad en iPod Touch automatisch over naar het mobiele netwerk. Wanneer je binnen het bereik van een onbekend Wi-Fi netwerk komt dan verschijnt er op het scherm de vraag of je verbinding wilt maken met het beschikbare Wi-Fi netwerk.

In principe is dit een heel handige optie waarmee je eventueel data over het mobiele netwerk kunt besparen. Helaas heeft deze functie ook een aantal nadelen.

De meldingen verschijnen vaak op ongewenste momenten en de meeste Wi-Fi netwerken zijn voorzien van een wachtwoord waardoor er niet automatisch verbinding met het netwerk kan worden gemaakt. Daarnaast gaat dit ook ten koste van je batterij omdat je iDevive voortdurend zoekt naar draadloos netwerken. Schakel daarom deze optie uit, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open ‘Instellingen'
• Navigeer naar Wi-fi
• Schakel de optie ‘Vraag om verbinding'

wifimelding

Wanneer deze optie is uitgeschakeld dan zullen er geen meldingen meer verschijnen. Je iDevice zal echter wel verbinding maken met bekende netwerken zodat het niet nodig is steeds handmatig het Wi-Fi netwerk te selecteren.

geupdate artikel

Meer over ios kun je hier terugvinden.Reacties


 • Flieps

  29 juni 2013 om 10:06

  Dit werkt alleen niet als je een router tegenkomt van hetzelfde type als je thuis hebt. Ik heb thuis een Fritzbox en als ik elders langs een Fritzbox rijdt, vraagt hij toch om verbinding/wachtwoord.

 • Henkvanderstelt

  29 juni 2013 om 13:32

  Met plezier lees ik altijd via mijn rss-feed jullie tips. Regelmatig pas ik die toe. Dank voor het verzorgen van deze blog.

  Een tevreden lezer

 • Daniël

  2 juli 2013 om 15:27

  Zou mooi zijn als Apple de iPhone ook een mogelijkheid om alleen te vragen bij wachtwoord vrije netwerken en hotspots…

 • Rallye

  24 september 2013 om 9:58

  Kun je ook de melding uitzetten dat er geen mobiel netwerk beschikbaar is? Ik zit veel in de trein en daar het je regelmatig stukken waar er even geen netwerk is: op mijn vaste route een keer of drie, vier. Elke keer moet ik de melding “geen netwerk beschikbaar” weer wegklikken. Aangezien de melding mij bij mijn werken stoort, ik binnen een aantal minuten wel weer verbinding heb, en bovendien de “gaten” in het Vodafone-netwerk wel weet te zitten, wil ik graag van die melding af.

 • Hemkes

  28 september 2013 om 12:22

  DANK voor deze handige website!!

 • Ed Schreudering

  20 januari 2015 om 18:47

  wat wenselijk zou zijn….alleen bij bekende wifi netwerken automatisch inloggen en op het moment dat je buiten het bereik bent van deze netwerken wifi-module uitschakelen om energie te besparen en batterijduur te verlengen.

Een reactie toevoegen: