27 juli 2017

Veilig de weg op met auto of fiets: de beste telefoonhouders voor je iPhone

Het is soms lastig om afstand te doen van je geliefde iPhone. Ook in de auto of op de fiets komt de smartphone geregeld van pas: je trouwe metgezel wijst je de weg, laat je je favoriete muziek horen, registreert hoeveel kilometer je hebt gefietst en nog veel meer. Des te meer reden om je iPhone ook op de fiets of in de auto binnen handbereik te houden!

Eén hand aan het stuur is echter één hand te weinig. Een telefoonhouder voorkomt dat je een gevaar vormt voor jezelf of voor anderen in het verkeer en zorgt ervoor dat je veilig de weg op gaat. De zoektocht naar hét perfecte model telefoonhouder kan echter een behoorlijke uitdaging zijn: er zijn zóveel verschillende typen op de markt dat het voelt als zoeken naar een speld in een hooiberg. Voor degenen die door de bomen het bos niet meer zien, hebben we de beste iPhone houders voor de auto en fiets op een rijtje gezet. 


Wat is de beste smartphone houder voor in de auto? 
Een iPhone houder auto is wellicht nog wel essentiëler dan een telefoonhouder voor op de fiets: hands-on bellen in de auto wordt bestraft met peperdure boetes, die al snel kunnen oplopen tot in de honderden euro’s. Gelukkig zijn deze torenhoge boetes makkelijk te vermijden door te investeren in een van de volgende telefoonhouders. Denk je na over de combi smartphone houder auto, koop een telefoonhouder.

telefoonhouder voor in de auto

Telefoonhouder voor auto'sAutomobio

De universele, magnetische telefoonhouder ontwikkeld door Automobio is een aanrader. Deze houder wordt geplaatst op het ventilatierooster van je auto. Door middel van een magneet maak je je iPhone aan de houder vast. Dit product is geschikt voor bijna iedere auto. Doordat de houder verschillende standen heeft, kan hij worden aangebracht op zowel dikkere als dunnere roosters. De rubberen achterzijde van de houder beschermt het ventilatierooster tegen krassen en de sterke magneet zorgt ervoor dat je iPhone muurvast zit.

Of je nou over een hoge drempel rijdt of over een hobbelige landweg, je hoeft je geen zorgen te maken dat je toestel op de grond zal vallen. Aan de veiligheid van je telefoon moet immers ook gedacht worden! Een groot voordeel van de magnetische bevestiging is dat je je iPhone in één handbeweging (en zelfs met één hand) kunt bevestigen, draaien en losmaken. Zo kun je je nóg beter concentreren op het verkeer. De telefoonhouder is tevens snel te installeren en te verwijderen: één houder kan dus makkelijk in meerdere auto’s gebruikt worden. Dit maakt de gadget dan ook ideaal om mee te nemen op reis voor gebruik in een huurauto. Helaas is deze iPhone houder niet geschikt voor auto’s met een rond ventilatierooster, met in het midden een controleknop. Voor eigenaren voor deze auto’s bieden de telefoonhouders van Belkin of AnyGrip wellicht een oplossing.

Belkin

De telefoonhouder van Belkin wordt ook bevestigd op het ventilatierooster. In plaats van een magneet wordt echter gebruikgemaakt van een klem. Deze klem is verstelbaar én kan 180 graden naar links en rechts draaien. Net als de telefoonhouder van Automobio kun je je iPhone dus zowel in de horizontale als in de verticale stand gebruiken. Extra handig is dat je je toestel niet uit het hoesje hoeft te halen om gebruik te maken van deze houder.

AnyGrip

Wil je je iPhone houder liever ergens anders bevestigen dan op het ventilatierooster? Deze smartphone houder voor je auto kun je, door middel van een sterke zuignap, overal op het dashboard of op de voorruit bevestigen. De zuignap laat geen kringen achter en zit zeer stevig. De telefoonhouder is gemaakt van zachte materialen, zoals polyurethaan, zodat je iPhone niet beschadigd raakt. Het voordeel van deze houder ten opzichte van die van Automobio en Belkin is dat je deze houder kunt bevestigen waar je wilt, terwijl je bij de andere houders beperkt bent tot het ventilatierooster.

Telefoonhouder voor fietsers

De telefoonhouder van MMOBIEL bestaat uit een klem die aan het stuur van de fiets vastgemaakt wordt. De klem is uitschuifbaar tot 10 centimeter, zodat je iPhone gegarandeerd past. De telefoonhouder is uitgevoerd met schokdempende materialen, zodat je iPhone zelfs na een mountainbiketocht door het bos ongedeerd blijft. Ook kun je de klem 360 graden draaien. De klem is gemakkelijk vast en los te maken, zodat je hem na een fietstochtje gewoon in je zak kunt doen of ergens anders aan vast kunt maken. Een idee is bijvoorbeeld aan het stuur van een winkelwagen (handig voor je digitale boodschappenlijstje!) of aan de stangen van een kinderwagen.

i12Cover

Net zoals de houder van MMOBIEL, bevestig je deze houder door middel van een klem op het stuur. Deze telefoonhouder fiets heeft echter nog een extra voordeel: de houder is spatwaterbestendig en is daarom ideaal voor fietsers die regelmatig de regen moeten trotseren. Ook worden antislip matjes meegeleverd, zodat de houder zelfs tijdens een flinke stortbui op zijn plaats blijft. Net als de houder van MMOBIEL, is deze iPhone houder uitgerust met een 360 graden draaisysteem. Helaas is de i12Cover houder alleen geschikt voor een stuur met een maximale diameter van 26mm. Meet dus je stuur op alvorens je een aankoop doet!

Quad Lock

Ben je de trotse bezitter van een gloednieuwe iPhone 7 en ben je op zoek naar een wat luxere telefoonhouder voor je trouwe metgezel? Dan is de Quad Lock Bike Kit misschien wel wat voor jou! Deze houder is speciaal gemaakt voor de iPhone 7 en kan niet alleen aan het stuur vastgemaakt worden maar ook aan de stuurpen. De kit bestaat uit een hoesje, waarmee je je iPhone in de telefoonhouder kunt klikken. Je telefoon zit hierdoor muurvast! Deze telefoonhouder is makkelijk in gebruik en wordt meegeleverd met een poncho die je toestel beschermt tegen regen, modder, zweet en extreme weersomstandigheden. Dit maakt de Quad Lock Bike Kit perfect voor de mountainbikers en wielrenners onder ons.


Praktische overwegingen

Het gros van de telefoonhouders is universeel. Dit betekent dat deze telefoonhouders in principe geschikt zijn voor alle typen smartphones, zo ook de iPhone. Bij de telefoonhouder worden doorgaans de maximale toestelafmetingen vermeld. Zorg er dus voor dat de afmetingen van jouw toestel overeenkomen met de maximale afmetingen van de telefoonhouder die jij op het oog hebt! Indien je van plan bent te investeren in een iPhone houder voor je auto die bevestigd wordt aan het ventilatierooster, is het tevens zaak om te controleren of de telefoonhouder van jouw voorkeur compatibel is met jouw auto. Dit geldt ook voor fietshouders: controleer of de telefoonhouder op jouw stuur past voordat je de knoop doorhakt!


Kies voor veiligheid

Een telefoonhouder voor in de auto of op de fiets is geen overbodige luxe, maar essentieel voor iedereen die onderweg bereikbaar wilt blijven. Zelfs voor de meest bekwame automobilist of fietser is het lastig om vlug en adequaat te reageren op (onvoorziene) verkeerssituaties met maar één hand aan het stuur. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat rijden met een telefoon in je hand even gevaarlijk is als rijden onder invloed van alcohol! Kortom, een investering in een telefoonhouder levert je niet alleen een handige gadget op, maar vergroot ook jouw veiligheid én die van anderen op de weg.

Gastbijdrage door: allekabels.nl


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.