22 februari 2017

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#19)

iOS alternatief logo

Touch ID sneller maken

De iPhone 6s en 7 hebben een Touch ID dat supersnel reageert, maar heb je een oudere iPhone dan kan het zijn dat Touch ID soms traag reageert. Gelukkig kun je dit met een trucje verbeteren.

Wellicht gebruik je vaak maar één of twee vingers, dat is ook prima. Het is namelijk veel efficienter om maar één of twee vingers te gebruiken voor Touch ID. Navigeer naar Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode.

Bij vingerafdrukken kun je maximaal vijf vingers toevoegen, wanneer je vijf keer dezelfde vinger toevoegt zal deze sneller reageren bij het het ontgrendelen van je iDevice dan wanneer je vijf verschillende hebt.

Touch ID instellen op een iPhone, iPad of Mac

Groene knop in de Telefoon app

Wist je dat je snel het laatst gebelde nummer kunt bellen? Uiteraard kun je dit doen via het tabblad 'Recent' in de Telefoon app, maar via het tabblad 'Toetsen' zie je ook een groene knop. Wanneer je op deze knop tikt zal je iPhone onmiddellijk het laatste nummer dat jij gebeld hebt bellen. Handig als je handmatig een nummer moet invoeren.

Berekeningen uitvoeren in Spotlight

Voor berekeningen kun je uiteraard de rekenmachine applicatie gebruiken, op een iPad is deze app helaas niet beschikbaar. Gelukkig kun je ook berekening uitvoeren via Spotlight. Activeer Spotlight (veeg in het beginscherm omlaag of meerdere malen naar rechts) en vul je berekening in. Enkele voorbeelden: 129/18, 14857-152, 98x49, etc. procenten berekenen lijkt niet goed meer te werken

Berekeningen uitvoeren in Spotlight

Snel meerdere foto’s maken

Wil je een bepaald moment zeker vastleggen dan kun je hebt beste gebruikmaken van de burstmode in iOS. Bijvoorbeeld het maken van een foto van je huisdier, burstmode gebruiken is erg eenvoudig. Om meerdere foto’s te nemen (burstmode) volstaat het om de cameraknop ingedrukt te houden, op het scherm begint een teller te lopen die aangeeft hoeveel foto’s er zijn gemaakt. Vervolgens kun je de foto-applicatie openen om de foto’s te bekijken.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!