21 oktober 2013

iOS 7iOS 7 weet hoe ver je van huis bent

kaarten logo 7 retinaJe iPhone weet altijd waar je bent, tenminste als je de 'Veelbezochte locaties' functie hebt geactiveerd. Deze kun je terugvinden via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Veelbezochte locaties. Hierin vind je een overzicht van alle locaties die je de afgelopen tijd hebt bezocht.

Voordeel hiervan is dat je iDevice altijd de weg naar huis weet. Wanneer je op een andere locatie bevind die hij niet kenmerkt als 'gekend' kun je in het berichtencentrum extra informatie vinden over je route.

Open het berichtencentrum met behulp van één veeg beweging naar beneden vanuit de bovenkant van het scherm en tap op het tabblad 'Vandaag'. Hier vind je onder de datum extra informatie terug zoals het weer, aandelen, maar ook locatiebepaling.

hoeverishuis

Wanneer je enige tijd op een andere locatie bent dan thuis krijg je hier de melding te zien 'Op dit moment duurt het ongeveer x uur en x minuten om naar huis te rijden'. Wanneer je op deze melding tapt wordt automatisch de kaarten applicatie geopend met route suggesties naar thuis. Op deze manier kun je snel een route bepalen zonder hiervoor de verschillende stappen te ondernemen in de kaarten applicatie. Deze optie is alleen beschikbaar in iOS 7 op een iPhone 4s of hoger en een iPad 3 of hoger.Reacties


 • Jaap

  21 oktober 2013 om 9:41

  Hoe staat het met het energie verbruik als dit continue aan laat staan?….

 • Wesley Fabry

  21 oktober 2013 om 9:43

  Deze optie is standaard ingeschakeld en heeft weinig invloed op de batterij

 • Ed

  21 oktober 2013 om 10:21

  dit werkt dus bij mij nog steeds niet. Alles staat ingesteld en de veelbezochte lokaties zijn wel opgebouwd. Ben ik nu de enige waar dit niet bij werkt? (Iphone 5)

 • Wim Van Hemelrijk

  21 oktober 2013 om 10:45

  Weer een leuke functie die niet meer op de iPhone 4 werkt! En dat deed het wel in de eerste Béta! Niet dat het een ramp is, het lijkt me vrij nutteloos, maar toch….

 • Jaap

  21 oktober 2013 om 12:35

  Werkt niet op iPhone 5. Wat vooral wel werkt is waanzinnig veel energie vreten, dramatisch zelfs…bugfix please!!!

 • Digilike

  21 oktober 2013 om 13:12

  Bij mij komt dit niet in de dagweergave te staan.

 • Philippe

  21 oktober 2013 om 13:16

  Bij mij is deze functionaliteit pas beginnen werken nadat ik m’n huisadres ingaf in de contacten-app (in m’n eigen contact).

 • schuilnaam

  21 oktober 2013 om 13:24

  iPhone 5, werkt helaas niet.. iemand tips?

 • Wesley Fabry

  21 oktober 2013 om 14:09

  Zoals in het artikel wordt uitgelegd krijg je deze optie alleen te zien als je enige tijd op een andere locatie bent dan thuis. Bij slechts 5minuten zal dit dus niet het geval zijn. Ook laat hij dit alleen zien op locaties waar je zelden komt. Je werk of school bijvoorbeeld niet. Het is inderdaad verstanding om je eigen adres gegevens in te vullen in de contacten applicatie. Deze optie werkt vanaf iphone 4s en hoger, zeker op de iPhone 5!

 • Ed

  21 oktober 2013 om 15:06

  Helaas Wesley was het maar zo’n feest. Ik ben 5 dagen in de week van huis, op 2 verschillende locaties gemiddeld 100 km van huis. Info met huisadres is gevuld. In de beta versie vertelde mijn iPhone als ik ’s morgens weg ging wat de verwachte reistijd was (naar de juiste locatie) en kreeg ook altijd te zien hoelang het rijden naar huis is. Bij veelbezochte locaties staan ze allemaal netjes gevuld, ook hoevaak en welke tijden. Alleen mijn iPhone doet er niets mee. Ik heb alles netjes aanstaan bij berichten centrum (iphone5)

 • Ed

  21 oktober 2013 om 15:34

  Wat schets mijn verbazing? Ik heb bij instellingen, emails etc, mijn info mijzelf opnieuw gekoppeld (was daarvoor ook zo) en ik zie plotseling in mijn berichten centrum de verwachte reistijd naar huis staan. Super benieuwd wat ie morgenvroeg doet ;)

 • Digilike

  21 oktober 2013 om 20:52

  @Ed: kun je precies beschrijven hoe je dat koppelen van jezelf hebt gedaan? :)

 • Ed

  21 oktober 2013 om 22:06

  @digilike oké. Zorg eerst dat je jezelf hebt toegevoegd aan de contactpersonen, incl adresgegevens. Ga dan naar instellingen, email, contactpersonen, agenda’s. Klik dan op “mijn info” bij het onderdeel contacten en zoek jezelf op. Dan moet het werken. Ik had mijn gegevens daar al staan, maar heb deze handelingen nogmaals gedaan. Blijkbaar heeft iOS dit nodig om uit de geregistreerde adressen te weten wat het huisadres is. Spannend of ie morgenvroeg weet dat ik richting Amersfoort ga. Als dit net als de beta versie werkt, dan komt het goed!

 • Bas

  21 oktober 2013 om 22:58

  Voor de mensen die hun thuisadres hebben ingevoerd bij hun eigen contact, en het nog niet werkt. Je iPhone herkent je adres niet. Dit is bij mij het geval, als ik thuis ben en ik mijn locatie aantik geeft hij “straatnaam” 1-22a aan, ik woon op nummer 4. Als je op deze manier je thuisadres toevoegt snapt je iPhone het wel!

 • Ed

  22 oktober 2013 om 4:20

  Als laatste:: ook de reistijd naar mijn werk staat vanmorgen keurig in mijn Berichtencentrum. En dat dankzij het artikel van Wesley en het invullen van mijn (exacte) thuisadtes. Bllij mee :)

 • Digilike

  22 oktober 2013 om 23:43

  Bedankt, Ed. Ik ben benieuwd! In de betaversie heeft het gewerkt. Maar daarna heb ik de functionaliteit een keer uitgezet. En sindsdien werkte het niet bij het weer aanzetten.

 • Maria

  24 oktober 2014 om 12:35

  hoeveel internet verbruikt dit?

 • Rob

  23 december 2014 om 13:21

  Ik heb de iphone 6,maar bij mij werkt het niet,ik heb de instellingen goed staan,maar waarschijnlijk heeft de 6 de optie niet??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!