9 augustus 2017

iOS: Apps automatisch bijwerken op de achtergrond

instellingen ios logo 7 retina

Sinds iOS 7 hebben applicaties de toegang om de inhoud te updaten op de achtergrond. Het automatisch bijwerken is in de meeste gevallen erg handig en zorgt ervoor dat de app altijd de meest recente informatie toont.

Een mooi voorbeeld is de Twitter applicatie, dankzij deze functie kan Twitter je tijdlijn bijwerken op de achtergrond. Wanneer je de app opent zal je dan de meest recente tweets onmiddellijk zien. Niet alleen sociale media apps gebruiken deze functie, ook bijvoorbeeld Dropbox, Weer, Kaarten, YouTube en meer. Helaas heeft deze functie ook een minder positieve kant, het is nadelig voor de batterijduur van je iPhone of iPad.

Apps automatisch bijwerken op de achtergrond beheren

Het beste is zorgvuldig om te gaan met deze optie en alleen de apps toestemming te geven die daadwerkelijk iets toevoegen aan het dagelijks gebruik. Het is vrij onnodig dat bijvoorbeeld spel constant op de achtergrond dit wil bijwerken. Via onderstaande stappen kun je het verversen van de apps beheren en uitschakelen.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Versers op achtergrond'

Apps automatisch bijwerken op de achtergrond in iOS

Vervolgens krijg je een lijst te zien met alle applicatie de functie gebruiken. Achter de app vind je een schakelaar, schakel deze uit om de app niet meer te verversen op de achtergrond. De app zal dan worden bijgewerkt wanneer je de applicatie opent. Daarnaast kun je het bijwerken op de achtergrond ook volledig uitschakelen. Dit doe je door bovenaan de lijst de optie 'Ververs op achtergrond' uit te schakelen.

Lees ook: 36 tips om de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod Touch te verlengenReacties


  • Van pellicom Marc

    9 augustus 2017 om 18:49

    Ververs automatisch op achtergrond alleen wanneer er WiFi en stroom is

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!