1 maart 2014

iOS 7iOS : Automatische verversen van apps op de achtergrond

AppStore logo 7 retinaWe hebben het al eens besproken, vanaf iOS 7 is het mogelijk om applicaties eenvoudig te updaten op de achtergrond. Dit is erg handig want op deze manier wordt bijvoorbeeld je Twitter timeline geupdate voor dat de applicatie geopend wordt.

Niet alleen voor Twitter is dit handig maar ook andere applicaties zoals Dropbox, Weer, Whatsapp, Aandelen, enzovoorts. Uiteraard heeft dit ook een minder positieve kant, want het automatisch verversen van applicaties kan ten koste gaan de batterijduur.

Daarom is het slim om zorgvuldig met deze functie om te gaan en alleen de applicaties toe stemming te geven die daadwerkelijk iets toevoegen aan het dagelijks gebruik. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Selecteer ‘Algemeen'
• Tap op de optie ‘Ververs apps op achtergrond'

verversapps

Schakel de applicaties uit die je geen toestemming geeft om te updaten op de achtergrond. Dit doe je door de schakelaar wit te kleuren. Vanzelfsprekend kun je ook de gehele functie uitschakelen, dit is het beste voor de batterijduur.

Dit doe je door de optie ‘Ververs apps op achtergrond’ geheel uit te schakelen. Niet alleen het verversen wordt dan uitgeschakeld, maar ook zal geen enkele app locatievoorzieningen op de achtergrond kunnen gebruiken. Denk hierbij aan herinneringen, weer, enzovoorts.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.







Reacties


 • Boekel

  3 maart 2014 om 12:50

  Het woord ‘updaten’ is hier een beetje verwarrend.
  Je kan beter het woord ‘verversen’ gebruiken.

 • Cloverfield

  3 maart 2014 om 14:26

  Is er een lijst van apps die deze functie echt ondersteunen??

Een reactie toevoegen: