3 juni 2017

iOS: Applicaties op een iPhone of iPad automatisch updaten

App Store iOS logo

Wanneer er een nieuwe versie is van een applicatie kun je deze via de iOS App Store updaten. Sinds iOS 7 kun je ervoor kiezen om dit automatisch te laten uitvoeren. De apps worden dan automatisch geupdate.

Hierdoor heb je altijd de laatste versie van een app op je iPhone, iPad of iPod Touch geïnstalleerd. Deze optie moet je wel niet verwarren met het bijwerken (verversen) van apps op de achtergrond, dit heeft betrekking tot de inhoud. Meer info over deze functie vind je hier terug op appletips.

Apps automatisch updaten

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'iTunes en App Store'
• Schakel de optie 'Updates' in

automatisch updaten van iPhone en iPad apps

Schakel eventueel de optie 'Gebruik mobiele data' uit, wanneer deze is ingeschakeld geef je namelijk de toestemming om app-updates te installeren via het mobiele datanetwerk en dat kan eventueel extra kosten opleveren.

Naast updates vind je hier ook Muziek, Apps, Boeken en audioboeken terug. Dit is een andere functie en heeft betrekking tot andere iOS apparaten. Installeer je bijvoorbeeld een app op je iPhone dan wordt deze ook op je iPad geïnstalleerd wanneer 'Apps’ actief is.

Lees ook: Installeren van apps en in-app aankopen uitschakelen in iOSReacties


 • Chris Laarman

  30 mei 2016 om 22:02

  Goed gezegd, Wesley. :-)

  Opmerkingen:

  1) Het automatisch bijwerken gebeurt niet altijd meteen. ’s Morgens vroeg en ook voor vertrek van huis (Valt soms samen…) zorg ik dat mijn apps bijgewerkt zijn. Toch is de App Store de enige app waarvoor ik mobiel Internet blokkeer.

  2) Besef, dat soms een app update ook een content update meebrengt.
  – Dat overkomt mij vaak bij MAPS.ME. Ik heb de kaarten (met route) van België, Nederland en beide aangrenzende Duitse deelstaten geïnstalleerd, en dat is samen 1,7 GB. Ik moet er dus aan denken om bij deze app meteen even de content te peilen. Buiten mijn huis heb ik zelden een zo snelle Internet-verbinding, dus ook om de spoedige beschikbaarheid van die content moet deze app met voorrang bijgewerkt worden. (Op minstens twee iOS- en twee Android-apparaten… Dan weet ik weer, waarvoor ik bij mijn kabel-abonnement betaal.)
  – Soms verandert Evernote de opslagstructuur, en moeten mijn notities opnieuw geïndexeerd worden. Kost vooral tijd. (Ik heb een Premium account, en leun er zwaar op.)
  – Een ander heeft wellicht andere apps die vergelijkbare aandacht vergen.

  3) Bij Evernote (en wellicht dus ook bij andere apps) kan het tijd kosten om een apparaat te synchroniseren. Ik ben zo-iemand die apps echt afsluit (“wegveegt”), dus dat op de achtergrond draaien gaat vaak verloren. Ik probeer eraan te denken om Evernote vóór vertrek te laten synchroniseren. Scheelt me onderweg die klus met zijn beslag op verbinding en accu.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!