7 mei 2017

iOS: Automatisch installeren van apps uitschakelen

App Store iOS logo

Misschien heb je een iPhone en een iPad of nog meerdere iOS apparaten dan kan het voorkomen dat apps automatisch worden geïnstalleerd op je apparaten. Dit automatisch installeren kun je heel eenvoudig uitschakelen.

De situatie is als volgt: je koopt of download gratis een applicatie op je iPhone, onmiddellijk wordt deze applicatie ook op al je andere iOS apparaten geïnstalleerd. Hetzelfde geld ook voor eventueel muziek, iBooks en audioboeken. Misschien zit je daar, maar gelukkig is dit gedrag eenvoudig uit te schakelen.

Automatisch installeren van apps op andere apparaten uitschakelen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'iTunes en App Store'
• Scroll naar 'Automatisch downloads'
• Schakel de optie 'Apps' uit
• Schakel eventueel de overige opties ook uit

Automatisch installeren van applicaties uitschakelen

Herhaal dit voor alle iOS apparaten of enkel de apparaten waarbij je dit liever niet wil. De update 'Updates' heeft betrekking tot het automatisch update van applicatie. Wanneer je dit uitschakelt zullen de applicaties van dit apparaat niet meer automatisch worden geupdate, wil je dit wel? Schakel dan de optie in.

Lees ook: Installeren van apps en in-app aankopen uitschakelenReacties


 • Chris Lasrman

  23 juli 2016 om 11:43

  Een voorbeeld. Ik heb op al mijn iOS apparaten Automatisch Downloaden van Apps uitgeschakeld. Zo heb ik een iPad en een iPod gewijd aan muziekmaken. Overdreven gezegd moet daarop geen app staan die ik op andere apparaten wel heb, en op die andere geen toeters of bellen.
  Op de apparaten die ik ook buitenshuis gebruik wil ik wel al mijn iBooks beschikbaar hebben, dus daarop staat Automatisch Downloaden van Boeken ingeschakeld.
  Met muziek van Apple doe ik niets.

  Automatisch downloaden van Updates staat wel overal aan. Ten eerste wil ik de nieuwste uitgave van geïnstalleerde apps (en boeken!) gebruiken, ten tweede wil ik dat niet ten koste laten gaan van mijn mobiele bundels. Noch van de accu’s…

  Eigenlijk zou ik ook Automatisch Updaten van Content wensen. Dan heb ik zonder nadenken de nieuwste landkaarten in MAPS.ME, en bij mij gaat het dan om 1,7 GB (Nederland, België, Nedersaksen en NRW; met routes).

  En zelfs Automatisch Updaten van iOS. Ik hoef bij apps toch ook niet steeds opnieuw in te stemmen met de Gebruiksvoorwaarden?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!