18 juli 2014

AT Holiday: Foto’s verbeteren en voorzien van meer kleur

foto's logo 7 retinaDe iPhone, iPad en iPod Touch beschikken tegenwoordig allemaal over een zeer goede ingebouwde camera waarmee je prachtige foto’s kunt maken. Via de camera applicatie kun je focussen op een onderwerp, HDR-functie inschakelen, enzovoorts. Alle foto’s die je maakt worden bewaard in je filmrol die je terugvind in de Foto applicatie.

Wanneer je de foto’s bekijkt kan het voorkomen dat je misschien de kleuren iets 'flets' zijn en je graag de foto wat levendiger wil maken. Gelukkig weet iOS als geen ander hoe de camera van je iDevice werkt en kan hierdoor perfect de de kleuren, scherpte en belichting aanpassen via één handige knop. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de Foto applicatie
• Navigeer naar de filmrol of album
• Open de foto die je wil verbeteren
• Tap in de knoppenbalk op ‘Wijzig’

verbeteren foto

Extra opties worden weergeven onderaan de foto, door te tappen op de ‘toverstaf’ kun je de verbeter-functie activeren. Je merkt onmiddellijk dat de kleuren beter worden, belichting en scherpte wordt aangepast, enzovoorts. Je kan deze verbetering opslaan door op ‘Bewaar’ te tappen. Uiteraard kun je deze verbeter-optie toepassen op alle foto’s in de Foto applicatie. Daarbij kun je altijd de originele foto opnieuw bekijken door verbeteren uit te schakelen (nogmaals tappen op de toverstaf).

Wanneer je in het bezit bent van iPhoto voor OS X dan kun je deze functie ook toepassen op je foto’s in deze applicatie. Open de foto, klik op ‘Bewerk’ en open het tabblad ‘Correcties’. Selecteer hier de optie ‘Verbeter’ om de kleuren, belichting, enzovoorts automatisch aan te passen.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: