1 oktober 2016

macOS SierraiOS 10 en macOS Sierra: Foto’s bewerken en aanpassen

foto iOS app

Vanaf iOS 10 en macOS Sierra vinden veel gebruikers niet meer de mogelijkheid terug om foto's te bewerken in de gelijknamige applicaties. Met de komst van de 'Details' knop lijkt het dat de bewerk-functie is verdwenen.

We hebben de afgelopen dagen al meerdere reacties van iOS en macOS gebruikers mogen ontvangen die radeloos zijn. Gelukkig is er goed nieuws te melden: de optie is niet verdwenen en is zelfs uitgebreid met extra mogelijkheden.

Foto's bewerken vanaf macOS Sierra

• Open een foto in de gelijknamige app
• Klik in de knoppenbalk op de drie horizontale strepen met bolletjes
• De bewerkingsopties worden geopend

Daarnaast kun je de bewerkingsopties ook raadplegen vanuit de menuoptie 'Afbeelding' of door direct te drukken op de enter wanneer een foto geopend is.

Foto's bewerken in iOS 10 en macOS sierra


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Foto's bewerken vanaf iOS 10

• Open een foto in de gelijknamige app
• Tik in de knoppenbalk op de drie horizontale strepen met bolletjes
• De bewerkingsopties worden geopend

Vanaf de nieuwe software-versies is het mogelijk om de gloed van foto's aan te passen. Deze optie vind je terug bij 'Pas aan' (klokje met bolletjes) en klik/tik vervolgens naast 'Licht' op de '⌄'-toets. Daarnaast kun je ook tekenen, tekst en meer toevoegen op afbeelding. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Personen en gezichten beheren in Foto’sReacties


  • horsepower85

    2 oktober 2016 om 16:40

    Na de installatie van Sierra, was mijn foto programma c.q. de Cloud geheel van slag. Van de 13.000 foto’s, waren er zeker 6500 bewerkt en aangepast in de vorige versie van het OS. Deze stonden volgens iCloud nog wel op de site, maar waren niet zichtbaar in Foto op de iMac of op de iPhone. Wel stond er van elke foto een vakje waaruit je kon opmaken dat er nog wel iets op iCloud stond. Na veel gepuzzel bleek dat ik al die 6500 foto’s, met het herstel commando terug moest zetten naar de oorspronkelijke versie ervan. Toen bleken die vakjes ineens weer foto’s te zijn. Kon nergens iets vinden van een vergelijkbaar verschijnsel. Vreemd en tot nu toe onverklaarbaar, zowel de oorzaak als de manier van ‘repareren’……

  • A.C.Brandsma

    11 april 2017 om 23:48

    Pas heb ik een nieuwe harde schijf. Helaas is alles anders. Het foto bewerken ging eerst goed maar nu krijg ik steeds een venster dat ik het orgineel op moet zoeken om de foto te kunnen bewerken. En dat kom ik hier niet tegen. Wat een gezanik toch allemaal. Zoveel tijd en moeite.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!