Menu

5 juni 2015

iCloud-fotodelen: Meldingen per gedeeld album uitschakelen

foto iOS app

Wanneer je gebruikmaakt van iCloud-fotodelen dan heb je één of meerdere gedeelde albums actief in de Foto’s applicatie. Wanneer deze verbonden is met meerdere personen dan krijg je regelmatig meldingen, dit kan zijn van iemand die een reactie plaatst op een foto, of iemand die foto’s toevoegt.

Wanneer je liever geen meldingen ontvangt dan kun je dit per gedeeld album beheren, dit kun je zowel toepassen in iOS als OS X, hieronder lees je terug hoe je dit moet doen.

iOS

• Open het tabblad ‘Gedeeld’ in de foto’s applicatie
• Tap (tik) eventueel op ‘Delen’
• Open het album waarvan je de meldingen wilt uitschakelen
• Tap op het tabblad ‘Personen’

meldingen gedeeld album uit ioS

Schakel hier de optie ‘Berichtgeving’ uit, vanaf dit moment zal je geen meldingen meer krijgen van dit gedeeld album. Herhaal dit voor alle albums waarvan je geen meldingen meer wilt ontvangen.

OS X

Open de Foto’s voor OS X applicatie, klik (tweemaal) op het tabblad ‘gedeeld’. Open het album waarvan je de meldingen wilt uitschakelen, klik daarna in de knoppenbalk op het mannetje (zie foto) en vink hier de optie ‘Meldingen’ uit. Vanaf dit moment zal je geen meldingen meer krijgen, herhaal dit voor alle albums.

meldingen gedeeld album uit  osx

Lees ook: Hoe iCloud-fotodelen activeren en gebruiken?




Gerelateerde tips:




Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: