30 mei 2013

Voorzieningenmenu in Finder beheren

systeemvoorkeuren iconWanneer je het contextmenu (rechtermuisknop menu) opent bij een bestand in OS X Finder zal je merken dat er onderaan het menu verschillende voorzieningen worden getoond. Enkele voorbeelden zijn 'Verstuur bestand naar bluetooth-apparaat', 'Stel bureaublad afbeeldingen in', enzovoorts.

In het voorzieningenmenu worden veelal opties getoond van verschillende 'third-party' applicaties. Zo kun je bijvoorbeeld snel een bestand uploaden naar bijvoorbeeld CloudApp of openen met TextWrangler. Uiteraard kun je dit menu eenvoudig beheren en is het mogelijk bepaalde voorzieningen uit te schakelen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer de optie 'Toetsenbord'
• Open het tabblad 'Toetscombinaties'
• Selecteer in de linkerkolom de optie 'Voorzieningen'

voorzieningenmenu

Vervolgens kun je in de rechterkolom de verschillende voorzieningen aan- of uitvinken. Wanneer deze worden gedeactiveerd is het niet meer mogelijk om ze te gebruiken in het voorzieningen- en contextmenu dat je raadpleegt met behulp van de rechtermuisknop.

Meer tips over systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


  • franse

    13 augustus 2014 om 14:47

    waarom kan ik na een herstel van mijn iphone, de fotonummering niet weer zetten na het laatst gebruikte fotonummer. de fotonummering in finder begint dan weer opnieuw bij ca 2200.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!